Rămâi conectat

Cultură Educație

Cămin cultural modern în satul Poiana Ampoiului

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

Recent, în satul Poiana Ampoiului, aparţinător comunei Meteş, a avut loc inaugurarea căminului cultural din sat, la care au luat parte cca. 300 de cetăţeni, alături de preotul Haţegan, primarul comunei Meteş – Traian Ursaleş, viceprimarul Ştefan Irimie şi preşedintele Consiliului Judetean Alba, domnul Ion Dumitrel. Oamenii din sat au fost impresionaţi de modernizarea făcută, motiv pentru care au adus cuvinte de mulţumire primarului Ursaleş, care iată în decurs de două luni a inaugurat două cămine culturale în Poiana Ampoiului şi Presaca Ampoiului, precum şi şcoala din Ampoiţa. După inaugurare, în incinta căminului s-a sărbătorit şi „tunsul oilor”, prin cântec joc şi voie bună, ceea ce a constat în peste 4 ore de spectacol oferit de grupurile folclorice din satele Feneş, Presaca Ampoiului, Meteş şi Lunca Ampoiţei, precum şi de către soliştii vocali: Dina Vărărean, Felicia Balsan, Aurelian Plăcintă, Ioana Clonţa Palcău, Gligor Miclea, Mihaela Nistor, Ileana Sunzuiană, Ioana Onica şi Lucreţia Lazea.
În legătură cu acestă nouă realizare, primarul comunei Meteş, Traian Ursaleş, ne-a declarat următoarele: „Mă bucură faptul că am reuşit să punem în funcţiune şi acest cămin cultural care a fost extins şi modernizat, ceea ce reprezintă un lucru extraordinar pentru un sat mic ca Poiana Ampoiului, dar care are oameni buni, pe care îi respect în mod deosebit şi cărora vreau să le mulţumesc pentru faptul că întotdeauna i-am simţit aproape de mine. Le promit poienarilor ca le voi sta alături şi în continuare, astfel că în decurs de un an vom inaugura împreună şi reţeaua de apă potabilă, precum şi finalizarea picturii în biserică , lucrare susţinută majoritar de către primărie. (T.M.)


Secțiune Știri sub articolul principal

 Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI


Publicitate

Știri recente din categoria Cultură Educație

Cultură Educație

FOTO| Distincția „Robert Schuman”, la Colegiul Militar din Alba Iulia: Elevii clasei cu cele mai bune rezultate la învățătură, premiați cu diplome și o excursie

Ziarul Unirea

Publicat

în

Distincția „Robert Schuman”, la Colegiul Militar din Alba Iulia: Elevii clasei cu cele mai bune rezultate la învățătură, premiați cu diplome și o excursie

Clasa a XI-a B este clasa care deține în acest an școlar distincția „Robert Schuman”, distincție care se oferă clasei cu cele mai bune rezultate la învăţătură. Elevii au reușit să obțină la finalul clasei a X-a, anul școlar 2022 – 2023, cea mai mare medie din colegiul militar, 8,94.

Citește și: Ce vacanțe vor mai avea în anul școlar 2023-2024

Performanțele școlare sunt mereu apreciate și recompensate, astfel că în tradiția colegiului, pe lângă diploma de merit oferită și premierea în cadru festiv a clasei, care obține cea mai mare medie generală, se regăsește și excursia recompensă, într-o destinație aleasă de către colectivul de elevi.

Astfel, în perioada 11 – 12 noiembrie, elevii clasei clasei a XI-a B împreună cu doamna dirigintă Anamaria Fuia au petrecut momente frumoase în excursie la Timișoara, ca răsplată pentru eforturile depuse în anul școlar precedent prin obținerea celei mai mari medii din colegiu.

Citește și: FOTO| Săli de clasă moderne pentru cei 240 de elevi ai ciclului gimnazial de la Colegiul „Lucian Blaga” din Sebeș: Finanțare prin PNRR

Vorbind despre rezultatele școlare obținute, șeful clasei, elev caporal Flavius Taflan, mărturisește că totul se datorează colectivului unit, ambiției și efortului stăruitor depus de fiecare elev în parte.

„Noi, clasa a XI-a B, suntem un colectiv unit. Încă din momentul în care am pășit în acest colegiu militar și am intrat în sala de clasă, ne-am dat seama că avem în comun o mulțime de lucruri. În numeroasele dificultăți apărute pe parcurs, atât la nivel de clasă, cât și individuale, ne-am susținut unii pe ceilalți în mod necondiționat, știind că numai împreună vom putea reuși.

Am legat prietenii durabile și am ajuns să ne simțim ca într-o mare familie.

Citește și: FOTO: Elevii Școlii ”Ion Agârbiceanu” din Alba Iulia, vizită la Stația de tratare a apei Sebeșel și Stația de epurare a apelor uzate Alba Iulia

Obținerea celei mai mari medii din colegiu a fost mereu unul dintre obiectivele noastre principale. Indiferent de materia la care excelează, fiecare dintre noi a contribuit la atingerea lui, prin împărtășirea propriilor cunoștințe și deprinderi. Concurența nu a făcut decât să ne motiveze și mai mult, astfel că implicarea noastră a fost una deplină, iar odată obținută această performanță, ne dorim să ne menținem poziția de frunte în clasamentul colegiului și pe viitor.

Rezultatele muncii noastre nu s-au lăsat prea mult așteptate. Weekendul trecut am mers într-o bine-meritată excursie la Timișoara, ca răsplată pentru toate eforturile depuse. O plimbare prin centrul vechi al orașului și apoi prin parcul botanic, câteva ore de relaxare la Aqua Park și o cină într-o ambianță selectă, au fost momentele care ne-au adus bucurie și dorința de a mai organiza astfel de excursii. Amintirile pe care le-am creat cu această ocazie sunt dintre cele mai frumoase”, a spus elev caporal Flavius Taflan.

Excursia recompensă nu vine doar ca o apreciere a efortului depus ci și ca o încurajare de a continua performanțele școlare. Felicitări tuturor pentru reușită și mult succes în continuare!


Secțiune Știri sub articolul principal

 Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Sport

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare