Rămâi conectat

Cultură Educație

Call Med-ul nu funcţionează în judeţul Alba

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

Pacienţii care doresc să primească informaţii din partea medicului o pot face stând acasă, în pat, însă acest lucru costă… exagerat de mult. Ideea aparţine Patronatului medicilor de familie. Astfel, pentru aproape un euro pe minut, pacienţii pot consulta oricând medicul de familie, fără să mai fie nevoiţi să se deplaseze la cabinet… Totul, printr-un număr unic, 1363, apelabil din orice reţea, cu tariful de 0,95 de euro pe minut, plus TVA. Serviciul se numeşte Call Med şi este disponibil 24 de ore din 24. Practic, oricine poate să-şi apeleze medicul de familie, sunând la acest număr şi apoi formând numărul postat de doctor pe site. La telefon se dau sfaturi, se consiliază şi se fac şi programări la nevoie. Totul sună frumos însă preţul e exagerat! Ce poate să îi spună medicul de familie bolnavului într-un minut? E nevoie de cel puţin 5 minute, dacă nu mai mult pentru a explica o problemă de sănătate. Oare câţi dintre bolnavi îşi permit să cheltuie 5 – 10 euro pe o convorbire telefonică? Patronatul medicilor de familie spune că prin folosirea acestui număr se vor limita apelurile la serviciul de urgenţă 112, iar doctorii vor răspunde indiferent de oră.
În judeţul nostru acest Call Med nu funcţionează şi bine face… „Un euro pe minut mi se pare foarte mult. Acţiunea aparţine Patronatului medicilor de familie. Noi în judeţ nu avem acest patronat şi nu avem nici acest Call Med. Rămâne de văzut dacă ne vom conecta la reţea sau nu”, ne-a declarat dr. George Haber, preşedintele Asociaţiei Medicilor de Familie Alba. (L.I.)


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRIPublicitate

Știri recente din categoria Cultură Educație

Cultură Educație

ASTĂZI: Începe simularea examenului de Bacalaureat 2024. Participă peste 146.000 de elevi

Ziarul Unirea

Publicat

în

ASTĂZI: Începe simularea examenului de Bacalaureat 2024. Participă peste 146.000 de elevi Elevii de clasa a XII-a şi a XIII-a seral încep astăzi, 4 martie, simularea examenului de Bacalaureat. Simularea se va organiza în peste 1.320 de unităţi de învăţământ şi va implica participarea a peste 146.000 de elevi. Citește și: BACALAUREAT 2024: Modele de […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea