Rămâi conectat

Ştirea zilei

CALENDARUL evenimentelor 2020 în ALBA. Activitățile educative, sportive și de tineret finanțate de Consiliul Județean

Publicat

în

CALENDARUL evenimentelor 2020 în ALBA. Activitățile educative, sportive și de tineret finanțate de Consiliul Județean

Consiliul Judeţean Alba finanţează în 2020 evenimente educative, sportive și de tineret, alocând un buget de peste 400 de mii de lei. Pe lista evenimentelor bugetate în acest an se află Gala Performerilor, „Manifestările Științifice – 2020″ organizate în partenerial cu Universitatea ” 1 Decembrie 1918″, Gala Sportului și altele.

„Gala Perfomerilor”, cu un număr de minim 250 de participanți, în partenerial cu Inspectoratul Școlar Județean Alba, va primi de la bugetul local suma de 100 de mii de lei.

Citește și: CALENDARUL EVENIMENTELOR 2020, din județul Alba, organizate de CJ, prin Centrul de Cultură ”Augustin Bena”: Când au loc Târgul de Fete, Ziua Lemnarului

Atașam mai jos lista completă a evenimentelor:

Elit - Gustul Desăvârșit

Campionatul județean de baschet – buget 10 mii de lei.

Perioada de desfășurare: martie-decembrie 2020,
minim 60 de participanți
Parteneri/Ascociați: Inspectoratul Școlar Județean Alba

Campionatul județean de volei – buget 10 mii de lei.
Peioada de desfășurare martie-decembrie 2020, minim 60 de participanți

În cazul ambelor activități, obiectivul prevede implicarea elevilor în competiții sportive de masă în scopul identificării și promovării tinerilor talentați, a dezvoltării spiritului competițional și a fair-play-ului.

Educație pentru integritate – 5 mii de lei (februarie- decembrie 2020)

Proiectul are ca scop promovarea unui climat de încredere reciprocă pentru informarea cetățenilor și a personalului din instituțiile și autoritățile publice locale cu privire la măsurile de prevenire și combatere a corupției, fiind organizat cu sprijinul Direcției Generale Anticorupție – Serviciul Județean Anticorupție Alba.

Programul „Educație antidrog” – 18 mii de lei (februarie-decembrie 2021)

Proiectul educativ cuprinde un minim de 500 de participanți

Obiective: Promovarea de acțiuni și organizarea de concursuri sau dezbateri în vederea reducerii și prevenirii consumului de droguri în rândul tinerilor.

Parteneri/Asociați: Inspectoratul Școlar Județean Alba Centrul de Prevenire, Evaluare și Consiliere Antidrog Alba.

Proiectu „Educație rutieră” – 15 mii de lei

Proiectul, desfășurat în partenerial cu Inspectoratul Școlar Județean Alba și Inspectoratul de Poliție Județean Alba, are ca scop promovarea de acțiuni și organizarea de concursuri și expoziții în scopul prevenirii accidentelor de circulație.

Acesta se va desfășura în perioada aprilie-iulie 2020 și va curprinde minim 250 de participanți.

Programul „Prietenii pompierilor” – 15 mii de lei

Acesta va fi desfășurat în unitățile școlare din județul Alba, cu sprijinul Inspectoratului Școlar Județean Alba și al Inspectoratului pentru Situații de Urgență ’’Unirea” Alba lulia, vizând minim 80 de participanți.

Perioada de desfășurare a programului va fi începând cu luna aprilie, urmând să se încheie în luna iulie și are ca obiective promovarea de acțiuni și organizarea de concursuri în scopul educării elevilor prin acțiuni de prevenire și combatere a incendiilor.

Aminteam mai sus faptul că, Gala Performerilor va primi anul acesta, din partea CJ Alba, un buget de 100 de mii de lei pentru premierea elevilor si dascălilor care au obținut rezultate deosebite la olimpiadele naționale școlare.

Totodată, Gala Sportului va primi un buget de 82 de mii de lei pentru evenimentul ce are ca scop promovarea și premierea sportivilor talentați și a antrenorilor care s-au remarcat în cursul anului 2020. La acest eveniment vor participa un număr minim de 150 de persoane, iar evenimentul se va desfășura în intervalul ultimelor două luni ale acestui an calendaristic.

Proiectul „0 zi în orașul Unirii” va primi un buget de 25 de mii de el.

Acesta are ca obiective, antrenarea elevilor din mediul rural in activitati cultural-educative prin vizitarea Muzeului National al Unirii și participarea la un spectacol al Teatrului de păpuși ’’Prichindel’’ Alba lulia.

Perioada de desfășurare aprilie-iunie 2020, având un nr. de participanți de minim 500.

Proiectul „Educație pozitivă – resurse infinite” – buget 4 mii de lei, perioada de desfășurare februarie-decembrie, minim 100 de participanți.

Printre obiectivele proiectului se numără:

  • Stimularea participării copiilor și tinerilor la activități menite să promoveze un stil de viața sănătos și fairplay-ul.

Organizarea unor activități educative extrașcolare


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Publicitate

Ştirea zilei

FOTO VIDEO| DEZASTRU pe DN74, în zona Dealu Mare: Furtuna a umplut drumul de bolovani și crengi

Publicat

în

DEZASTRU pe DN74, în zona Dealu Mare: Furtuna a umplut drumul de bolovani și crengi

DN 74- Bucium – Dealul Mare a devenit o adevărată cursă cu obstacole pentru șoferi, din cauza efectelor negative ale vremii.

Drumul a fost parțial blocat de aluviuni și crengi doborâte de vremea tot mai instabilă.

„Intervenția autorităților pe DN 74- Bucium – Dealul Mare pentru înlăturarea copacilor căzuți și aluviunilor, ca urmare a ploii abundente din zona respectiva.”, a scris viceprimarul orașului Abrud, Sergiu Simina, în mediul online.

Elit - Gustul Desăvârșit

Institutul Naţional de Hidrologie şi Gospodărire a Apelor (INHGA) a emis, luni, o atenţionare Cod galben de inundaţii, valabilă până miercuri după-amiaza în 14 bazine hidrografice.

Potrivit hidrologilor, în intervalul 8 august, ora 16:00 – 10 august, ora 14:00, vor fi scurgeri importante pe versanţi, torenţi şi pâraie, viituri rapide, creşteri de debite şi de niveluri, cu posibile depăşiri ale cotelor de atenţie.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Ştirea zilei

VIDEO| INUNDAȚII la Câmpeni: Adevărate lacuri pe strazile orașului după o rupere de nori

Publicat

în

VIDEO| INUNDAȚII la Câmpeni: Adevărate lacuri pe strazile orașului după o rupere de nori

Cetățenii orașului Câmpeni s-a trezit luni cu străzile sub ape după o ploaie torenţială. Mai multe drumuri au fost inundate, iar apa s-a strâns în ritm rapid.

Străzile au ajuns în unele zone din oraş să semene mai degrabă cu nişte piscine prin care au „înotat“ oameni şi maşini.

Elit - Gustul Desăvârșit

După cum se vede și din imagini apa era destul de mare, în unele locuri trecând peste roțile mașinilor, iar canalizările n-au mai făcut față volumului de apă.

Reamintim că Institutul Național de Hidrologie și Gospodărire a Apelor a emis o alertă de cod galben de inundații valabil și pentru județul Alba, până la data de 10 august, la ora 14:00.

Video: Facebook – Radu Stoica


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Ştirea zilei

ALERTĂ hidrologică: COD GALBEN de inundații în Alba și alte județe, până miercuri după masa. Zonele vizate

Publicat

în

ALERTĂ hidrologică: COD GALBEN de inundații în Alba și alte județe, până miercuri după masa. Zonele vizate

Institutul Național de Hidrologie și Gospodărire a Apelor a emis o alertă de cod galben de inundații valabil și pentru județul Alba, până la data de 10 august, la ora 14:00.

În intervalul 08.08.2022 ora 16:00 – 10.08.2022 ora 14:00 pe râurile din bazinele hidrografice: Vișeu – bazin superior și afluenți bazin mijlociu și inferior, Iza – bazin superior și afluenți bazin mijlociu și inferior (județul Maramureș), Tur – bazin superior și afluenți bazin mijlociu și inferior (județul Satu Mare), Lăpuș – bazin superior și afluenți bazin mijlociu și inferior (județul Maramureș), Someșul Mare – bazin superior și afluenți bazin mijlociu și inferior (județul Bistrița Năsăud), Someșul Mic – bazin superior și afluenți bazin mijlociu și inferior (județele: Bihor și Cluj), Someș – afluenții mici aferenți sectorului aval SH Dej (județele: Cluj, Sălaj, Maramureș și Satu Mare), Crișul Negru – bazin superior și afluenți bazin mijlociu și inferior (județele: Bihor și Arad), Crișul Alb – bazin superior și afluenți bazin mijlociu și inferior (județele: Hunedoara și Arad), Arieș – bazin superior și afluenți bazin mijlociu și inferior (județele: Alba și Cluj), Mureș – afluenții aferenți sectorului aval confluență cu râul Târnava (județele: Alba, Sibiu, Hunedoara și Arad), Bega – bazin amonte S.H. Făget și afluenții aferenți sectorului aval S.H. Făget – amonte S.H. Remetea (județele: Timiș și Arad), Timiș – bazin amonte S.H. Sadova și afluenții aferenți sectorului aval S.H. Sadova – amonte S.H. Șag, Bârzava – bazin amonte S.H. Moniom și afluenții aferenți sectorului aval S.H. Moniom – amonte S.H. Gătaia (județele: Caraș Severin și Timiș), Cerna – bazin superior și afluenți bazin mijlociu și inferior (județele: Gorj și Caraș Severin), Jiu – bazin amonte S.H. Sadu și afluenții aferenți sectorului aval S.H. Sadu – amonte S.H. Rovinari, Gilort – bazin superior și afluenți bazin mijlociu și inferior, Motru – bazin superior și afluenți bazin mijlociu și inferior (județele: Hunedoara, Gorj și Mehedinți), Olt – afluenții aferenți sectorului aval S.H. Sebeș Olt – amonte Ac. Ionești (județele: Sibiu, Vâlcea și Argeș), Olteț – bazin superior (județele: Gorj și Vâlcea), Argeș – bazin superior și Dâmbovița – bazin superior (județele: Argeș și Dâmbovița).

Atenționarea Hidrologică vizează în principal fenomenele de scurgeri importante pe versanți, torenți, pâraie, viituri rapide pe râurile mici cu posibile efecte de inundații locale, care se pot produce cu probabilitate și intensitate mai mare pe unele râuri mici din județele: Maramureș, Bistrița Năsăud, Cluj, Bihor, Alba și Hunedoara.

Elit - Gustul Desăvârșit


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Știrea Ta

Politică Administrație

Sport

Monden

Opinii Comentarii

Articole Similare