Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Cultură Educație

Cadrele didactice se pot înscrie la Simpozionul „Arc peste timp – încoronarea visului de unire” până în 5 octombrie

Dragoş Suciu

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

UABCadrele didactice din învăţământul preuniversitar judeţean se pot înscrie până în 5 octombrie la Simpozionul Naţional „Arc peste timp – încoronarea visului de unire”, care se va desfăşura sub forma unei sesiuni de referate şi comunicări ştiinţifice.

Simpozionul are ca obiective promovarea la nivelul grupului ţintă a ideilor de unitate, înţelegere şi dialog, diversificarea ofertei de formare a cadrelor didactice din învăţământul preuniversitar, creşterea rolului cadrelor didactice ca multiplicatori de educaţie şi de promovare a valorilor unor democraţii autentice.

Gabriel Pleșa vă urează Paște Fericit!

Realizarea acestor proiecte  îmbracă forma unor comunicări ştiinţifice (cu aparat critic şi bibliografie). Lucrările pot fi însoţite de imagini  (video, diapozitive etc.), planşe, fond audio şi orice alt suport care poate contribui la o mai bună susţinere orală. Lucrarea nu trebuie să depăşească 10 pagini, font, Times New Roman, mărime 12, la un rând. Aceasta va fi transmise online pe adresele de e-mail la (prof. Cetean Daniela de la Colegiul National „Horea, Closca si Crisan” Alba Iulia) sau [email protected] (prof. Paraschiva Farcaş de la Colegiul Militar Liceal „Mihai Viteazul” din Alba Iulia)

Evaluarea va fi realizată de o  comisie de evaluare formată dintr-un preşedinte, cadru didactic din învăţământul universitar, 2 vicepreşedinți,  inspector general de istorie şi inspectorul general de formare continua din MEN, 4 cadre didactice din învăţământul preuniversitar, 1 secretar informatician/ profesor cu abilități de operare pe calculator.

Selectarea de către juriu şi ierarhizarea celor mai bune comunicări  se  vor realiza pe baza unei grile de evaluare care va avea ca indicatori: rigoarea ştiinţifică a conţinutului, modul de redactare (originalitate în alegerea temei, structurarea logică a conţinuturilor, interpretarea fenomenelor şi a  evenimentelor istorice, aparat critic şi bibliografie minimală); expunere şi argumentare (limbaj de specialitate, capacitate de sinteză, de analiză şi analogie istorică, abilitate în citirea, interpretarea  şi integrarea documentelor istorice, argumentare  expresivitatea prezentării şi capacitatea  de a susţine o dezbatere etc.); consistenţa suportului de susţinere a comunicării; metodele de cercetare folosite şi abilităţile formate; creativitate; încadrare în tematica si timpul alocat prezentării. Participanţii vor primi diplome.

Deschiderea oficiala a simpozionului va avea loc în data de 15 octombrie, anual, în Aula Universităţii „1 Decembrie 1918” din Alba Iulia, la ora 12.00.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Cultură Educație

Cultură Educație

Cod de conduită împotriva xenofobiei, radicalizării și discursului instigator la ură în universități

Unirea Ziarul

Publicat

în

Cod de conduită împotriva xenofobiei, radicalizării și discursului instigator la ură în universități Pentru a preveni apariția unor evenimente înregistrate în alte țări în urma faptelor asociate antisemitismului, xenofobiei, radicalizării și discursului instigator la ură și pentru a combate comportamentele care duc la astfel de fapte, Ministerul Educației (ME) a publicat miercuri un ordin ce […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea