Rămâi conectat

Sănătatea și natură

Cabinet de alergologie, înfiinţat la Policlinica din Alba Iulia

Alexandra Mates

Publicat

în

 Persoanele din Alba care suferă de diferite forme de alergie pot beneficia de consultaţii de specialitate şi în cadrul Policlinicii din Alba Iulia. Până acum, pacienţii nu aveau la dispoziţie decât varianta cabinetelor private, însă, odată cu deschiderea acestui nou serviciu, este eliminată o parte din costul unei consultaţii.

La cabinetul de alergologie care funcționează în Ambulatoriul Spitalului Județean de Urgență Alba, de pe strada Mușețelului, se pot efectua mai multe teste care determină substanțele la care organismul reacționează negativ. Testele se efectuează contra cost, Se pot efectua teste tip plasture sau teste prick, prin înțepătură. În funcție de modalitatea de testare prețul testelor este de 30 sau 50 de lei. Testarea la pachetul standard de alergeni costă 100 de lei.

Alba Iulia Music & Film Festival 2025

Consultaţiile se fac pe baza biletului de trimitere de la medicul de familie sau emis de un medic specialist care consideră necesară testarea din punct de vedere alergologic. Programările se fac la numărul de telefon 0258/826272.

Ce este alergia și cum se manifestă

Alergia este reacția organismului la anumite substanțe din aer, alimente, produse cosmetice, sau la alte elemente chimice cu care intrăm în contact. Sistemul imunitar reacționează în momentul în care intrăm în contact cu microorganisme dăunătoare și produce anticorpi pentru a distruge acești paraziți. În unele cazuri corpul acționează similar și când este vorba despre anumiți alergeni cum sunt polenul, mucegaiul, părul de animale, praful sau alimentele. În astfel de cazuri se produce o reacție alergică care se poate manifesta în mai multe feluri.

„Pot apărea simptome ușoare, nas care curge, înroșirea ochilor, strănuturi repetate, urticarie, până la șoc anafilactic, care se poate manifesta cu crampe abdominale, diaree, tensiune scăzută, dificultăți respiratorii, simptome neurologice și chiar pierderea cunoștinței. În astfel de cazuri este necesară o intervenție de urgență. După ce a trecut criza pacientul trebuie să se prezinte obligatoriu la medicul alergolog pentru a stabili care este alergenul implicat și cum se poate ameliora alergia”, a explicat medicul specialist alergolog Diana Isbășescu.

La cabinetul de alergologie al Spitalului Județean de Urgență Alba se poate efectua, la solicitarea scrisă a medicilor curanți și testări la anumite medicamente precum și testări la anestezicele stomatologice care nu conțin adrenalină.

„Medicii specialiști pot solicita aceste testări atunci când consideră că este cazul, dar pacientul nu se poate adresa medicului doar cu bănuiala că ar putea fi alergic la o clasă de medicamente. De asemenea se poate face și un tratament alergenic specific, prin vaccinare, la anumiți alergeni specifici. Acest tratament este pe termen lung și poate dura și câțiva ani”, a spus medicul specialist alergolog.

Foto: arhivă

 


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Știri recente din categoria Sănătatea și natură

Sănătatea și natură

Irigarea legumelor din grădină pe timp de caniculă. Cum udăm pentru a avea plante sănătoase și economie la apă

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

Irigarea legumelor din grădină pe timp de caniculă. Cum udăm pentru a avea plante sănătoase și economie la apă Pentru a avea o grădină sănătoasă chiar și în perioadele de caniculă, pentru irigarea legumelor trebuie să ținem cont de niște reguli. Cu ajutorul acestor reguli ne putem bucura de plante sănătoase și o economie la […]

Citește mai mult

Sănătatea și natură

Cozile de cireşe şi vişine – cele mai eficiente diuretice naturale. Recoltare și conservare, preparate și tratamente

Ioana Oprean

Publicat

în

Cozile de cireşe şi vişine – cele mai eficiente diuretice naturale. Recoltare și conservare, preparate și tratamente Lăsate cumva în umbră de către cireşe, cu roşul strălucitor şi prospeţimea lor inconfundabilă, codiţele prin care aceste fructe se hrănesc sunt prea rar luate în seamă. Şi totuşi, creşterea rapidă a cireşelor, culoarea şi gustul lor, totul […]

Citește mai mult

Sănătatea și natură

Alunele de pădure îmbunătăţesc performanţa intelectuală

Ioana Oprean

Publicat

în

Alunele de pădure îmbunătăţesc performanţa intelectuală În nemărginita ei bunătate pentru toate făpturile vii, mama natură are grijă şi de bietele vieţuitoare ale pădurii, pe care iarna le ameninţă cu foamete şi îngheţ. Exact acum, când oamenii strâng ultima recoltă din grădini şi livezi, pregătindu-se să o depoziteze în hambare, arborii din păduri îşi scutură […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Copyright © 2004 - 2025 Ziarul Unirea