Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Actualitate

CA-95M, complexul antirachetă al României. Aflați ce este CA-95M și ce caracteristici tehnico-tactice are

Mondoc Adriana

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Complexul antiaerian CA-95M este varianta modernizată a complexului CA-95. CA-95 este versiunea autohtonă a sistemului sovietic 9K31 Strela-1.

Complexul este destinat unităților mobile de apărare antiaeriană ale Forțelor Terestre Române și are ca scop doborârea prin ochire directă a avioanelor și elicopterelor inamice care zboară la înălțimi mici.

CA-95M este alcătuit din mașina de luptă ML-A95M și patru rachete A95M-RC aflate în două containere.

Instalația de lansare CA-95 cu patru rachete antiaeriene are o mare putere de foc, mobilitate ridicată și o mare autonomie de deplasare. Sistemul execută foc asupra țintelor aeriene care evoluează la înălțimi mici sau care atacă prin surprindere.

Complexul antiaerian CA-95 poate lucra în orice condiții de timp sau anotimp. Racheta are o precizie și o eficacitate foarte ridicată.

Caracteristici tehnico-tactice:

Înălțimea țintei combătute: 30 – 3500 m; Distanta maximă eficace de tragere: 4200 m; Distanta maximă de tragere: pe țintă „se duce” cu 220m/s și „vine” cu 310m/s; Tipul CAD (cap de autodirijare): pasiv, optic, cu câmp îngust de vedere.

Racheta A95M-RC are calibrul 120 mm iar greutatea de 30 kilograme. Totodată, complexul dispune de autodirijare în infraroșu și spectru vizibil. Vehiculul este blindat împotriva gloanțelor de calibru 7.62 mm și împotriva schijelor artileriei, turela fiind rotită cu ajutorul electromotoarelor.

În dotarea Forțelor Terestre Române există 40 de astfel de unități.

Sursa: Forțele Terestre Române


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Producătorii, obligați să repare produsele, inclusiv după expirarea garanției. Ce este ”dreptul la reparare”

Unirea Ziarul

Publicat

în

Producătorii, obligați să repare produsele, inclusiv după expirarea garanției. Ce este ”dreptul la reparare” Parlamentul European a adoptat directiva privind așa-numitul „drept la reparare” pentru consumatori, cu 584 voturi pentru, trei împotrivă și 14 abțineri. Normele clarifică obligațiile producătorilor de a repara bunurile chiar și după expirarea garanției. Producătorul va avea obligația să repare produsul […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea