Rămâi conectat

Actualitate

Bullying-ul în școlile și grădinițele din România, la cote alarmante. Psiholog: „Vor deveni adulții de mâine”

Suciu Andra-Ioana

Publicat

în

Bullying-ul în școlile și grădinițele din România, la cote alarmante. Psiholog: „Vor deveni adulții de mâine”

Problema bullying-ului în școlile și grădinițele din România atinge cote alarmante, afectând chiar și copii cu vârste fragede, potrivit unui psiholog intervievat recent.

Se constată că fenomenul de bullying începe încă de la vârsta de 3 ani, când copiii mici ajung să-și terorizeze colegii de grădiniță. Într-un interval de doar câțiva ani, incidentele de excludere din grup au aproape dublat, ajungând de la 29% în 2016 la 50% în anul trecut.

Educatoarele se confruntă tot mai des cu această problemă, 76% dintre ele recunoscând că se confruntă cu cazuri de bullying în grupuri, iar 22% întâlnind frecvent astfel de situații.

Din păcate, 39% dintre educatoare afirmă că intervin și aplanează astfel de situații, în timp ce aproape o treime nu iau măsuri. În plus, 41% dintre profesori susțin că în grădinițele în care lucrează nu există o preocupare evidentă față de fenomenul de bullying.

Organizația Salvați Copiii semnalează că aceste comportamente includ excluderea copiilor de la jocuri, agresiunea fizică și etichetarea colegilor lor.

Iuliana Constantinescu, reprezentant al Federației Naționale a Părinților, subliniază importanța educației preșcolare și subliniază necesitatea de a începe prevenția nu doar în grădiniță, ci și în familie. Ea a adăugat că învățarea empatiei și dezvoltarea unui mediu solidar sunt cruciale pentru formarea viitorului adulților.


Secțiune Știri sub articolul principal

 Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI


Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Rezultate SURPRIZĂ la sondaj pentru alegerile prezidentiale: Cine ocupă podiumul împreună cu Mircea Geoană

Ziarul Unirea

Publicat

în

Rezultate SURPRIZĂ la sondaj pentru alegerile prezidentiale: Cine ocupă podiumul împreună cu Mircea Geoană Rezultate SURPRIZĂ la sondaj pentru alegerile prezidentiale: Cine ocupă podiumul împreună cu Mircea Geoană, între preferințele românilor Mircea Geoană, adjunctul secretarului general al NATO, Laura Codruța Kovesi, procurorul-șef al Parchetului European, și Emil Boc, primarul Clujului, se situează în fruntea clasamentului încrederii românilor, […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Sport

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare