Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Sport

Bruno Vienescu, noul antrenor principal al CSU Alba Iulia, a condus antrenamentul de la Galtiu!

Dan HENEGAR

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Olteanul Bruno Vienescu (34 de ani) este numele antrenorului principal al CS Universitatea Alba Iulia, divizionara terță din Cetatea Marii Uniri! Acesta s-a aflat în ultimele zile în negocieri cu formația din Cetatea Marii Uniri, iar în această dimineață a fost prezent la antrenamentul de la Galtiu, conducând ședința de pregătire și fiind prezentat jucătorilor.

Colaboratorii săi vor fi aceiași cu care a lucrat Mihai Manea, respectiv Nicolae Ghișa – secund și Raul Unchiaș – antrenor cu portarii, dar se caută și un preparator fizic. Vienescu își va vedea noii elevi la lucru sâmbătă, cu prilejul meciului amical cu Spicul Daia Română, CSU Alba Iulia având mulți jucători în probe, dar în același timp negociază împrumutul unor fotbaliști de la CFR Cluj. Sunt certe achizițiile lui Al. Giurgiu, Gal (CFR Cluj) și Bănuță (CSU Craiova) – ultimii doi, portari, C. Anghel sau Agbomoniyi, dar și faptul că Vasinc, Kilyen și Bucurică vor continua.

Bruno Vienescu a lucrat o perioadă la Academia de Fotbal Gaz Metan Mediaș, tocmai când clubul era condus de Ioan Mărginean „Limoniu”. Acesta are Licența A, a ajuns în Anglia acum un deceniu, lucrând la West Bromwich Albion și Manchester City. A fost un an în China, apoi la CS Universitatea Craiova (la 29 de ani), alte 6 luni în Liban și apoi manager timp de 2 ani la Gaz Metan Mediaș!

Citește și: Bruno Vienescu, noul antrenor al CSU Alba Iulia! Noul principal al studenților a lucrat la Manchester City, Gaz Metan Mediaș, CSU Craiova și în China!

CSU Alba Iulia încheie astfel colaborarea cu Mihai Manea, antrenor care a pregătit-o în ultimele două sezoane, cu o promovare în Liga 3 și prima poziție în play-out. Este practic o mutare total neașteptată în lumea fotbalului din Alba, la începutul vacanței Manea fiind dat drept sigur pe banca albaiuliană și în ediția viitoare. Între timp oficialii formației universitare și-au schimbat optica și au căutat înlocuitor pentru Mihai Manea, căruia i se încheiase înțelegerea. Un alt nume vehiculat, cel al clujeanului Alin Minteuan, fost secund la CFR Cluj, nu s-a concretizat din pricina pretențiilor financiare exagerate.

Bruno Vienescu stăpânește 5 limbi străine și este absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Univesității din București. În ultima perioadă a predat Management Sportiv studenţilor de la University College din Birmingham și a antrenat gratis o grupă de copii a Harborne Youth FC, un club local de amatori.

Foto: Gaz Metan Mediaș


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Sport

Sport

FOTO: Cioară (Industria Galda), gol în „tricolor” la o acțiune de selecție | Patru jucători din Alba, la selecționata de fotbal amator a României

Dan HENEGAR

Publicat

în

Atacantul Alexandru Cioară (Industria Galda de Jos) a marcat un gol în „tricolor” la o acțiune disputată la Mogoșoaia a selecționatei de fotbal amator a României. Pe lângă vârful divizionarei terțe au mai participat Juncan (Industria Galda), și alți doi jucători din Alba Cl. Marcu (Gloria Geoagiu) și Bistraie (Șoimul Băița), absentând din motive medicale […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea