Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Sport

Bruno Vienescu, noul antrenor al CSU Alba Iulia! Noul principal al studenților a lucrat la Manchester City, Gaz Metan Mediaș, CSU Craiova și în China!

Dan HENEGAR

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Olteanul Bruno Vienescu (34 de ani) este numele antrenorului principal al CS Universitatea Alba Iulia! Acesta s-a aflat în ultimele zile în negocieri cu formația din Cetatea Marii Uniri, iar mâine este așteptat la antrenamentul de la Galtiu.

Bruno Vienescu a lucrat o perioadă la Academia de Fotbal Gaz Metan Mediaș, tocmai când clubul era condus de Ioan Mărginean „Limoniu”. Acesta are Licența A, a ajuns în Anglia acum un deceniu, lucrând la West Bromwich Albion și Manchester City. A fost un an în China, apoi la CS Universitatea Craiova (la 29 de ani), alte 6 luni în Liban și apoi manager timp de 2 ani la Gaz Metan Mediaș!

CSU Alba Iulia încheie astfel colaborarea cu Mihai Manea, antrenor care a pregătit-o în ultimele două sezoane, cu o promovare în Liga 3 și prima poziție în play-out. Este practic o mutare total neașteptată în lumea fotbalului din Alba, la începutul vacanței Manea fiind dat drept sigur pe banca albaiuliană și în ediția viitoare. Între timp oficialii formației universitare și-au schimbat optica și au căutat înlocuitor pentru Mihai Manea, căruia i se încheiase înțelegerea.

Gabriel Pleșa vă urează Paște Fericit!

Un alt nume vehiculat, cel al clujeanului Alin Minteuan, fost secund la CFR Cluj, nu s-a concretizat din pricina pretențiilor financiare exagerate

Conform unui articol publicat pe „we love sport fotbal”, antrenorul CSU Alba Iulia este prezentat astfel:

„Pe drumul de la terenul de fotbal spre redacţiile de presă sportivă şi de la fotbalist la analist, Bruno Vienescu a ales să meargă în sens invers. Absolvent al Facultăţii de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universităţii din Bucureşti, şi-a urmat pasiunea, iar primii paşi în antrenorat i-a făcut chiar în patria fotbalului.

Posesor al unui CV în care străluceşte emblema celor de la Manchester City, Bruno Vienescu este un redutabil interlocutor, iar pasiunea cu care vorbeşte despre fotbal devine molipsitoare. A ajuns în Anglia acum 10 ani, mânat de dorinţa de a deveni antrenor, deşi cariera sa de fotbalist se terminase înainte să înceapă. 

Pentru a fi admis la cursurile de antrenor ale federaţiei engleze, prima condiţie este să activezi în Anglia. A fost acceptat la cursurile pentru licenţa B, după ce a obţinut un job la academia celor de la West Bromwich Albion, pe vremea aceea o echipă de mijlocul clasamentului în Premier League. Ulterior, a ajuns la Manchester City, după ce a aplicat pentru un post în academia campionilor Angliei pe o platformă de recrutare. A petrecut acolo doi ani, ultimul sezon al lui Manuel Pellegrini şi primul pentru Guardiola, antrenând mai multe grupe de juniori ale clubului. Drumurile fotbalului l-au adus şi acasă, în Craiova natală şi la Mediaş, dar şi în destinaţii exotice, precum China şi Liban. 

Posesor al licenţei A în antrenorat şi al mai multor diplome în analiză tactică şi management, Bruno Vienescu tânjeşte să se întoarcă în iarbă, deşi momentan predă Management Sportiv studenţilor de la University College din Birmingham, job despre care spune că îi aduce suficiente satisfacţii. Pentru a-şi domoli dorul de fotbal şi nevoia de adrenalină, antrenează gratis o grupă de copii a Harborne Youth FC, un club local de amatori‘.  

Foto: facebook, informații: we love sport


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Sport

Sport

În Vinerea Mare, etapă în cel de-al 3-lea eșalon | Vezi programul conjudețenelor

Dan HENEGAR

Publicat

în

În Vinerea Mare, 3 mai, de la ora 18.00, se dispută o nouă etapă în eșalonul terț, două dintre conjudețene evoluând acasă (CSU Alba Iulia și Industria Galda de Jos), iar celelalte două pe terenuri străine (CSM Unirea Alba Iulia și Metalurgistul Cugir). *CS Universitar Alba Iulia (locul 4, 34 de puncte) – ACS Mediaș […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea