Rămâi conectat

Actualitate

Brăţările dacice, expuse la Muzeul Național al Unirii din Alba Iulia până în 3 iunie, supravegheate de poliţiştii locali

Bogdan Presecan

Publicat

în

Bratarile dacice 020Cele 12 brăţări dacice se află din nou expuse la Muzeul Naţional al Unirii din Alba Iulia, în perioada 24 mai – 03 iunie. Ele sunt expuse alături de alte piese de tezaur excepţionale, mărturie a locuirii acestui pământ de daci, celţi sau vandali.

Potrivit Poliției Locale Alba Iulia “aceste mărturii ale trecutului nostru sunt păzite 24 de ore din 24 de poliţiştii locali din cadrul Biroului Evidenţa Persoanei, Intervenţie, Însoţire din cadrul Poliţiei Locale Alba Iulia. „Afluxul de persoane nu a fost o problemă deosebită, chiar îndemnăm albaiulienii, musafirii lor, turiştii, să profite din plin, vizionând aceste mărturii ale trecutului nostru cu care ne mândrim”, a declarat Mihai Daniel Gâlea, şeful biroului  Evidenţa Persoanei, Intervenţie Însoţire din cadrul Poliţiei Locale Alba Iulia.

Deasemenea, la sfârşitul acestei săptămâni, poliţiştii locali din cadrul Birourilor de Ordine Publică şi cei din cadrul celui de Siguranţă Rutieră au participat la asigurarea măsurilor legale ce se impun pentru buna desfăşurare a manifestărilor „Zile municipiului Alba Iulia”, în perioada 24-26 mai”.

„Nu ne-am confruntat cu evenimente majore, cel puţin pe linie de ordine publică. Mulţumim pe această cale locuitorilor municipiului, musafirilor lor, turiştilor, tuturor celor care au luat parte la serbări, pentru comportamentul civilizat de care au dat dovadă”, a declarat Marin Calotă, şeful Biroului Ordine Publică din Alba Iulia.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Vinerea Mare la catolici: Ziua în care Hristos a fost răstignit şi a murit pe cruce. Tradiții în Vinerea Neagră

Ziarul Unirea

Publicat

în

Vinerea Mare la catolici: Ziua în care Hristos a fost răstignit şi a murit pe cruce. Tradiții în Vinerea Neagră Vineri, 29 martie 2024, este o zi specială pentru credincioșii romano-catolici și reformați din întreaga lume. Este Vinerea Mare, zi în care aceștia trebuie să stea departe de mesele îmbelşugate, să se roage și să […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea