Rămâi conectat

Actualitate

Bogdan Gheorghiu, Ministrul Culturii, optimist cu privire la înscrierea Roşiei Montane pe lista UNESCO. Sesiunea 2020, programată în China

Ziarul Unirea

Publicat

în

Bogdan Gheorghiu, Ministrul Culturii, se declară optimist că situl de la Roşia Montană va fi inclus în curând în patrimoniul UNESCO.

„În momentul de faţă, am reluat procedura. Sunt într-o strânsă legătură cu domnul Adrian Cioroianu (ambasadorul României la UNESCO – n.r.) (…). Legat de ceea ce înseamnă integrarea în Patrimoniul Mondial UNESCO, lucrurile se desfăşoară şi urmează făgaşul normal şi procedural, respectând tot ceea ce se cere la nivel de UNESCO.

Noi, în mare parte am reuşit să rezolvăm şi, atunci, am toate motivele să fiu optimist că la prima şedinţă (a Comitetului Patrimoniului Mondial – n.r.) se va realiza şi acest obiectiv de integrare în Patrimoniul Mondial UNESCO”, a afirmat, într-o conferinţă de presă susţinută vineri, la Alba Iulia, ministrul Culturii.

Bogdan Gheorghiu a amintit şi că la Roşia Montană se vor deschide sâmbătă două şantiere de lucru, urmând să intre în restaurare două case parohiale – Casa Greco-Catolică şi cea Reformată. ”Aşadar, noi continuăm ceea ce trebuie să facă statul român din punct de vedere al păstrării şi conservării patrimoniului acolo”, a spus ministrul, citat de Agerpres.

În ianuarie, Guvernul a reluat procedura de înscriere a sitului Roşia Montană în lista Patrimoniului Mondial UNESCO. În luna mai, Ministerul Lucrărilor Publice, Dezvoltării şi Administraţiei (MLPDA) a aprobat finanţarea realizării unui nou Planul Urbanistic General la Roşia Montană, care ar urma să contribuie pozitiv la procesul pentru înscrierea în patrimoniul UNESCO.

Sesiunea din 2020 a UNESCO World Heritage este programată să aibă loc în China. Din cauza pandemiei de COVID-19, nu a fost stabilită încă o perioadă de desfăşurare a lucrărilor.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Schimbări la eliberarea pașaportului simplu temporar: Poate fi emis doar în anumite condiții

Ziarul Unirea

Publicat

în

Schimbări la eliberarea pașaportului simplu temporar: Poate fi emis doar în anumite condiții Paşaportul simplu temporar se eliberează doar în situaţii de urgenţă ce presupun deplasarea în străinătate sau continuarea călătoriei ori reglementarea şederii/situaţiei juridice a cetăţenilor români aflaţi în străinătate care nu mai posedă documente de călătorie valabile, se arată în proiectul adoptat luni […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea