Rămâi conectat

Curier Județean

Blajul, oraș verde: Autoritățile locale intenționează extinderea spațiilor verzi și reducerea la minimum a emisiilor de CO2, până în anul 2030

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Blajul, oraș verde: Autoritățile locale intenționează extinderea spațiilor verzi și reducerea la minimum a emisiilor de CO2, până în anul 2030

Autoritățile locale din Municipiul Blaj țintesc la extinderea zonelor verzi, plantarea de pomi și reducerea la minimum, până în anul 2030, a emisiilor de CO2.

„Unul dintre obiectivele noastre majore este construirea unui oraș european verde pentru copiii noștri, prietenos cu mediul, curat și sănătos, cu accent pe extinderea permanentă a zonelor verzi, plantarea de pomi și reducerea la minimum, până în anul 2030, a emisiilor de CO2, o țintă asumată, de altfel, și de Uniunea Europeană!

În această primăvară am finalizat amenajarea peisagistică de strada Mitropolit Ioan Vancea, o lucrare care a a înfrumusețat această stradă din centrul municipiului Blaj. În fiecare an investim în achiziționarea de flori și plante ornamentale, pentru ca Blajul să aibă aspectul pe care îl merită, dar și pentru crearea unui mediu curat și sănătos.

Ne mândrim cu faptul că municipiul Blaj se află între localitățile fruntașe, la nivel național, în privința suprafaței de spațiu verde per locuitor. Raportat la populația reală a Blajului, avem aproximativ 25,5 mp de spațiu verde/locuitor și suntem foarte aproape de valoarea recomandată la nivel european, de minimum 26 mp/locuitor. Ne dorim să ajungem, în viitor, chiar la valoarea recomandată de Organizația Mondială a Sănătății, respectiv 50 mp/locuitor.

De aceea, vom accesa fonduri, europene sau din alte surse, pentru amenajarea de noi parcuri și spații verzi în municipiul Blaj. De altfel, în urmă cu doi ani am realizat Registrul Spațiilor Verzi, o cerință europeană, un instrument care ne ajută foarte mult în gestionarea, monitorizarea și identificarea celor mai bune soluții pentru mărirea suprafeței de spațiu verde din orașul nostru, dar și pentru eliberarea autorizațiilor de urbanism ținând cont de protejarea zonelor verzi din municipiu.

Extinderea permanentă a zonelor verzi și privilegiul de a avea un oraș foarte bine dezvoltat economic, cu o industrie nepoluantă și cu un Plan de Mobilitate Urbană Durabilă a Municipiului Blaj care pune accentul pe soluțiile eco de trafic, ne vor ajuta să atingem un obiectiv esențial pentru comunitatea noastră: „Blaj, oraș verde!”

Investim în Blaj, investim în noi!”, a transmis Gheorghe Rotar, primarul Municipiului Blaj, prin intermediul paginii de socializare.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

Update/ Bărbat decedat în localitatea Boz. A căzut pe stradă în timp ce mergea cu bicicleta

Unirea Ziarul

Publicat

în

Update/ Bărbat decedat în localitatea Boz. A căzut pe stradă în timp ce mergea cu bicicleta. A fost solicitată intervenția unui elicopter SMURD Echipajul SMURD din cadrul Secției de pompieri Sebes a fost solicitat să intervină în localitatea Boz pentru acordarea primului ajutor, unui barbat de aproximatic 50 ani, căzut cu bicicleta, inconștient. La sosirea […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea