Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Cultură Educație

Biserica din Ceru Băcăinţi a fost din nou sfinţită

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

    Sute de credincioşi din Ceru Băcăinţi şi satele apropiate, dar şi mulţi invitaţi din alte colţuri ale ţării, cu inimile încărcate de bucurie, au luat parte la sfinţirea bisericii cu hramul „Sfântul Mare Mucenic Gheorghe”, slujba religioasă fiind oficiată de IPS Irineu Pop, Arhiepiscop de Alba Iulia şi un sobor de 25 de preoţi.
Întemeiată în anul 1866, construcţia a fost realizată prin contribuţia credincioşilor, preoţii care au slujit de-a lungul timpului în această parohie devenind figuri legendare, dar care se mai păstrează încă în memoria colectivă. În cuvântul său adresat participanţilor la evenimentul de sfinţire a lăcaşului de cult, preotul paroh Petri Mircea Ioan a ţinut să mulţumească mai întâi Domnului pentru toate. A adus recunoştinţa ÎPS Irineu Pop, Arhiepiscop al Alba Iuliei sub a cărui păstorire s-au încheiat lucrările de pictură şi zugrăvire exterioară. S-au adus mulţumiri prefectului Ştefan Bardan, fiu al satului, care a sprijinit biserica din toate punctele de vedere, chiar şi prin contribuţie personală când a fost nevoie, dar şi preşedintelui Consiliului Judeţean, Ion Dumitrel, care a dat curs tuturor solicitărilor adresate domniei sale de către parohie.
N-au fost uitaţi nici credincioşii şi Consiliul Parohial, consilierii locali, primarul Ioan Trif, măicuţele de la Mănăstirea Muncel şi Managura care au brodat acoperele Sfintelor Mese şi au pictat icoanele. Cuvinte de înaltă recunoştinţă au fost aduse şi Monahului Issac din Athos care a adus mai multe obiecte de cult din Grecia.
La eveniment, pe lângă preşedintele Ion Dumitrel şi prefectul Ştefan Bardan, au mai participat vicepreşedintele CJ Alba, Sorin Bumb, consilierul judeţean Nicolae Truţa şi Aurel Voicu consilier local la Cugir. (C.P.)


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Cultură Educație

Cultură Educație

24 aprilie: Începe vernisajul „Materie și Icoană” la Muzeul Municipal „Ioan Raica”. Ateliere de pictare a icoanelor pentru elevi

Bogdan Ilea

Publicat

în

24 aprilie: Începe vernisajul „Materie și Icoană” la Muzeul Municipal „Ioan Raica”. Ateliere de pictare a icoanelor pentru elevi Din data de 24 aprilie până în 15 mai, sebeșenii dornici vor putea participa la vernisajul „Materie și Icoană”, organizat la Muzeul Municipal „Ioan Raica.” Se vor realiza mai multe ateliere pentru învățarea elevilor vechea tehnică […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea