Rămâi conectat

Actualitate

Bill Gates, avertisment sumbru  despre o noua variantă de Covid-19: „Ceea ce este mai rău ar putea să urmeze. Sunt necesare urgent noi vaccinuri”

Ziarul Unirea

Publicat

în

Bill Gates, avertisment sumbru  despre o noua variantă de Covid-19: „Ceea ce este mai rău ar putea să urmeze. Sunt necesare urgent noi vaccinuri”

Miliardarul american, Bill Gates a avertizat că pandemia de coronavirus este departe de a se termina, acesta spunând că ar putea exista încă o variantă care este „şi mai transmisibilă şi chiar mai fatală”.

„Ceea ce este mai rău ar putea să urmeze”, a avertizat co-fondatorul Microsoft pentru Financial Times. Deşi nu doreşte să fie „un mesager al catastrofelor”, Bill Gates avertizează că riscul apariţiei unei variante mai virulente este „cu mult peste 5%”.

Bill Gates

„Suntem în continuare expuşi riscului ca această pandemie să genereze o variantă care ar putea fi şi mai transmisivă şi chiar mai fatală”, a spus el, adăugând că „sunt necesare urgent noi vaccinuri care să aibă efecte de lungă durată pentru a combate infectarea în viitor”, transmite Daily Mail.

Nu este prima dată când face o asemenea predicție. În decembrie 2021, el și-a avertizat milioanele de urmăritori pe Twitter să se pregătească pentru cea mai gravă parte a pandemiei, după ce a avertizat anterior în 2015 că lumea nu era pregătită pentru următoarea pandemie.

Bill Gates mai îndeamnă la crearea unei echipe de experţi internaţionali – de la epidemiologi la modelatori pe computer – pentru a identifica ameninţările şi pentru a îmbunătăţi coordonarea internaţională. El solicită o echipă globală de răspuns la epidemii, gestionată de Organizaţia Mondială a Sănătăţii şi spune că investiţiile suplimentare sunt vitale.

„Mi se pare nebunesc că am putea să nu prevenim această tragedie şi să nu facem, în numele cetăţenilor lumii, aceste investiţii”, a spus el.

El și-a numit planul inițiativa globală de răspuns și mobilizare la epidemii și a spus că ar trebui gestionat de OMS – singurul organism despre care a afirmat că este capabil să construiască și să gestioneze echipa de experți „de top” la un cost de aproximativ 1 miliard de dolari pe an.

Sursa: stiripesurse.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

PENSII 2024: Ce tipuri de concedii vor fi luate în calcul la vechimea în munca

Ziarul Unirea

Publicat

în

PENSII 2024: Ce tipuri de concedii vor fi luate în calcul la vechimea în munca Câteva dintre facilitățile oferite de noua legislație a pensiilor au fost dezvăluite de Simona Bucura-Oprescu, Ministrul Muncii. Conform noilor prevederi, concediile pentru creșterea copilului, fie ele maternale sau paternale, vor fi luate în considerare ca perioade contributive la pensie. „Subliniez […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea