Rămâi conectat

Editorial

Bilderberg salvează România?

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

    Mereu s-a vorbit şi se vorbeşte (în această perioadă de profundă criză mondială cu atât mai mult) că lumea este condusă din umbră de către bogaţii lumii, de masonerie etc. Ei bine, în aceste zile, mai precis vinerea trecută, au aterizat la Bucureşti câţiva dintre conducătorii grupului (clubului) Bilderberg, considerat a fi cea mai puternică structură informală din lume, care reuneşte oameni extrem de influenţi, în special din Europa Occidentală şi SUA – bancheri, industriaşi, politicieni. Astfel, au sosit în capitala României, pentru a participa la o conferinţă organizată de guvernatorul Băncii Naţionale, Mugur Isărescu, vicontele Etienne Davignon, un politician belgian de origine maghiară (iată un alt maghiar printre puternicii lumii alături de Soros!), fost vicepreşedinte al Comisiei Europene şi membru în structurile de conducere ale mai multor companii din Belgia, omul care conduce în fiecare an conferinţele anuale ale grupului Bilderberg, precum şi Richard Haass, preşedintele Consiliului pentru Relaţii Externe al SUA, de asemenea membru al grupului.
Pentru acei cititori, care încă nu ştiu prea multe despre grupul Bilderberg, mai precizez doar faptul că acesta este compus din circa 150 de miliardari, şefi de stat, lideri politici, economişti, bancheri, grupul reunindu-se anual pentru a discuta probleme globale, dar şi pentru a încerca să caute posibile soluţii la acestea. În particular se spune că mai pun la cale şi cum să fie susţinute interesele Occidentului. Se spune că atunci când membrii Bilderberg ajung la un consens în privinţa unei acţiuni, aceasta este îndeplinită prin angrenarea instrumentelor de care dispun multinaţionalele, băncile sau structurile politice ai căror exponenţi fac parte din club. De pildă, vicontele Davignon susţine că grupul Bilderberg a ajutat la crearea monedei euro, a cărei soartă este pusă în discuţie de criza actuală. De asemenea, această comunitate extrem de elitistă nu este străină de ascensiunea bruscă a unor lideri politici din ţările occidentale şi, în mare, ar trebui să credem acest lucru, din moment ce între membrii grupului se numără între alţii Henri de Castries, şeful gigantului francez de asigurări AXA (care este şi preşedintele Comitetului de conducere al grupului), Josef Ackermann, preşedintele Deutsche Bank, Joaquin Almunia, vicepreşedinte al Comisiei Europene, Carl Bildt, ministrul de externe al Suediei, celebrul Henry Kissinger, fost secretar de stat al SUA, managerul american David Rockfeller, Robert Zoellik, preşedintele Băncii Mondiale, Eric Schmidt, preşedintele Google, Pascal Lami, directorul general al Organizaţiei Mondiale a Comerţului, Thomas Enders, CEO al Airbus SAS ec.
Întrebarea care se pune acum este: Ce or fi căutând aceşti puternici ai lumii în capitala României, o ţara considerată a fi mult prea mică pentru…un război atât de mare?!? Ei bine, oficial Mugur Isărescu a anunţat că au venit pentru a vorbi bancherilor români despre „Uniunea Europeană după criza datoriilor suverane”. Neoficial, numai guvernatorul BNR poate şti, deşi nu este clar dacă domnia sa face parte din acest grup sau nu. Din ceea ce a răzbit în mass media, Davignon a avertizat că „Uniunea Europeană trebuie să întreprindă măsurile necesare pentru ca „povestea Greciei” să ia sfârşit şi statul să rămână în zona euro, pentru că altfel există riscul ca acest scenariu să se repete şi în cazul altor ţări. „Atunci când ai o monedă comună trebuie să realizezi că este a tuturor. Dacă reacţia nu este puternică, criza se poate adânci. Modelul de integrare europeană este unic. Dacă nu va funcţiona, semnalul va fi negativ pentru întreaga lume, Dacă nu vom reuşi, vom lua celorlalţi elementul de speranţă” – a spus Davignon. Richard Haass, preşedintele pentru Relaţii Externe al SUA, a ţinut să precizeze că problemele actuale nu sunt de ordin instituţional ci ţin mai degrabă de zona politicului. „Pentru mine, singura întrebare este dacă politicul se va mişca mai repede. Până acum a fost devansat clar de evoluţia economiei”. El a mai adăugat că populismul promovat de către politicieni aproape peste tot în lume şi în Occident a avut ca efect scăderea nivelului de trai şi creşterea inechităţii sociale.
Cât despre eventualele soluţii pentru ieşirea României din această criză economico-financiară, n-am prea aflat nimic. De acum toate speranţele lumii se leagă de apropiatul summit „G20”, care va avea loc la Cannes, în zilele de 3-4 noiembrie a.c. Liderii europeni s-au angajat să prezinte la această reuniune soluţii durabile, globale şi rapide pentru soluţionarea crizei.
Tinu MATEŞ


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Editorial

Editorial

FOTO ȘTIREA TA| „Trafic” restricționat pe podul de lemn din latura vestică a Cetății Alba Carolina. Lucrări de înlocuire a lemnului

Ziarul Unirea

Publicat

în

FOTO ȘTIREA TA| „Trafic” restricționat pe podul de lemn din latura vestică a Cetății Alba Carolina. Lucrări de schimbare a lemnului „Traficul” este restricționat pietonilor pe podul de lemn al laturii vestice a Cetății Alba Carolina, în vedere unor lucrări de înlocuire a lemnului. Un cititor al ziarulunirea.ro a trimis pe adresa redacției câteva imagini […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea