Rămâi conectat

Curier Județean

Bilanțul anului 2015 la Serviciul Județean Anticorupție Alba – Din 53 de persoane cercetate, 36 au fost funcționari MAI

Ziarul Unirea

Publicat

în

Principalele obiective ale Serviciului Judeţean Anticorupţie Alba din cadrul Direcţiei Generale Anticorupţie au fost prevenirea, combaterea şi cercetarea faptelor de corupţie în rândul personalului din unităţile Ministerului Administraţiei şi Internelor de pe raza judeţului Alba.

În cadrul activităţii de prevenire a corupţiei, au fost realizate 68 de activităţi cu caracter preventiv, la care au participat 1107 lucrători MAI, atât cu funcţii de conducere, cât şi cu funcţii de execuţie.

La S.J.A. Alba au fost înregistrate şi soluţionate 16 petiţii, şi au fost consiliate un număr de 7 persoane fizice, care au fost îndrumate spre instituţiile competente pentru soluţionarea problemelor sesizate.

În anul 2015, au fost cercetate 53 persoane din care 29 pentru fapte de corupţie, iar din cele 53 persoane – 36 funcţionari M.A.I. Au fost suspecte 5 persoane, dintre care 3 funcţionari MAI. Au fost inculpate un număr de 6 persoane, din care 2 funcţionari M.A.I.

În dosarele instrumentate la nivelul serviciului, au fost reţinute 3 persoane, din care 1 funcţionar M.A.I. şi arestate 2 persoane.

Unităţile de parchet au emis 6 rechizitorii (Parchetul de pe lângă Tribunalul Alba) și a fost încheiat 1 acord de recunoaștere a vinovăției.

Instanţele de judecată au pronunţat un număr de 6 hotărâri din care 2 hotărâri sunt definitive, prin care au fost condamnate 6 persoane din care 1 funcţionar M.A.I.

Exemple:

  • sentinţa penală definitivă pronunţată la data de 26.05.2015 de Curtea de Apel Alba Iulia, care în baza art. 396 alin. 1 şi 2 C. pr. pen. a condamnat pe inculpatul Copil Daniel Fănel, fost agent şef principal de poliţie din cadrul I.P.J. Alba – Poliţia municipiului Aiud, Compartimentul de Poliţie Rutieră, la pedeapsa de 3 ani închisoare pentru comiterea infracţiunii de luare de mită, prev. de art. 254 alin.1 C. pen. anterior raportat la art. 6, art. 7 alin. 1 din Legea nr.78/2000 modificată. În baza art. 81 C. pen. raportat la art. 82 C. pen. anterior a suspendat condiţionat executarea pedepsei pe o perioadă de 5 ani, constituind termen de încercare pentru condamnat.
  • sentinţa penală definitivă pronunţată la data de 14.12.2015 de către Tribunalul Alba care a condamnat la pedeapsa de 1 an şi patru luni închisoare pe inculpatul Făgeţan Florin, fost agent şef principal de poliţie în cadrul Poliţiei Municipiului Blaj – Biroul Investigaţii Criminale pentru comiterea infracţiunii de trafic de influenţă, prev. de art. 291 al. 1 C. pen. rap. la art. 6 şi 7 lit. c din Legea nr. 78/2000, iar în baza art. 91 şi 92 Cod penal dispune suspendarea executării pedepsei sub supraveghere pe o perioadă de 3 ani, ce constituie termen de încercare.

”În vederea realizării obiectivelor D.G.A., Serviciul Judeţean Anticorupţie Alba încurajează cetăţenii să sesizeze faptele de corupţie comise de către personalul M.A.I., prezentându-se, zilnic, la sediul Serviciului Judeţean Anticorupţie Alba, str. Piaţa Ion I.C. Brătianu, nr. 4, judeţul Alba sau se pot înscrie în audienţă, în fiecare zi de miercuri a săptămânii, între orele 1200-1500. Totodată, persoanele interesate pot sesiza fapte de corupţie la linia telefonică gratuită anticorupţie TelVerde a D.G.A. – 0800.806.806 sau la numărul de telefon 0258 / 806.161 int. 20229”, precizează comisarul de poliție Motoc Valentin, reprezentantul SJA Alba.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

Cu rezultate spectaculoase în campaniile precedente, cercetările arheologice de la Râmeţ şi Oarda continuă şi în 2024

Unirea Ziarul

Publicat

în

Cu rezultate spectaculoase în campaniile precedente, cercetările arheologice de la Râmeţ şi Oarda continuă şi în 2024 Două şantiere arheologice unde au fost făcute unele dintre cele mai importante descoperiri din ultimii ani din Alba, de la Râmeţ – în zona denumită de localnici „Gugu”, şi la Oarda – zona „Bulza”, vor continua şi în […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea