Rămâi conectat

Curier Județean

Biblioteca municipală „Lucian Blaga” Sebeș, partener al expoziției colective anuale a Asociației Naționale a bibliotecarilor și bibliotecilor publice din România

Ziarul Unirea

Publicat

în

Marți, 13 august 2019, sediul Bibliotecii Naționale a României din București a găzduit cea de-a V-a expoziție colectivă anuală de fotografii din bibliotecile publice, eveniment organizat sub egida Asociației Naționale a Bibliotecarilor și Bibliotecilor Publice din România, coordonat și finanțat de Biblioteca Județeană „George Barițiu” Brașov.

În cadrul evenimentului, intitulat „Animația culturală în bibliotecile publice din România”, județul Alba a fost reprezentat prin Biblioteca Municipală „Lucian Blaga” Sebeș, a cărei activitate a fost reprodusă prin fotografiile expuse. Expoziția, prin varietatea ipostazelor surprinse, a ilustrat nivelele de audiență înregistrate de bibliotecile publice din România, serviciile oferite de acestea, precum și locațiile de desfășurare a activităților de animație culturală (acest ultim aspect demonstrând faptul că bibliotecile publice din România reușesc să pătrundă dincolo de rafturi și cărți, oferind servicii și programe cultural-educative din cele mai diverse).

Expoziția este alcătuită din fotografii realizate de bibliotecile publice din Sebeș, Pitești, Bacău, Onești, Oradea, Craiova, Brăila, Săcele, Cristian, Moieciu, Racoș, Buzău, Reșița, Bocșa, Călărași, Cluj-Napoca, Medgidia, Ovidiu, Aninoasa, Râciu, Vladimir, Deva, Baia Mare, Ploiești, Șirna, Sălaj, Râmnicu Vâlcea, Focșani și va putea fi admirată, la sediul Bibliotecii Naționale a României din București, până la data de 1 septembrie 2019.

Biblioteca Municipală „Lucian Blaga” Sebeș, structură a Centrului Cultural „Lucian Blaga” Sebeș, este una dintre cele mai active instituții de specialitate din județul Alba, a cărei activitate implică atât serviciile specifice, cât și organizarea unor evenimente cultural-educative (lansări de carte, sesiuni de comunicări, ateliere și cercuri de lectură) sau dezvoltarea unor proiecte proprii (precum „Biblioteca de vacanță”, ajunsă la cea de-a III-a ediție).

De altfel, rezultatele acestei activități au fost confirmate în anul 2018, în cadrul primei Gale a Premiilor Bibliotecarilor din județul Alba, prin conferirea titlului de „bibliotecarul anului” doamnei Rodica Hăprean, bibliotecar în cadrul Bibliotecii Municipale „Lucian Blaga” Sebeș.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

INCENDIU de vegetație uscată la Spătac: Intervin pompierii din Blaj

Ziarul Unirea

Publicat

în

INCENDIU de vegetație uscată la Spătac: Intervin pompierii din Blaj Un incendiu de vegetație uscată a izbucnit luni seara, în localitatea Spătac. Intervin pompierii din Blaj pentru stingerea flăcărilor. Garda de intervenție Blaj intervine cu o autospecială de stingere cu apă și spumă pentru localizarea și stingerea unui incendiu în localitatea Spătac. Din primele informații, […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea