Rămâi conectat

Curier Județean

Bărbați din Alba Iulia și Aiud sancționați de jandarmi pentru că și-au deranjat vecinii

Ziarul Unirea

Publicat

în

Pentru că şi-au deranjat vecinii de apartament, doi bărbaţi au fost sancţionaţi contravenţional de jandarmi. Unul este din Alba Iulia, altul din Aiud şi amândoi nu se află la prima abatere de acest fel.

Primul incident a fost semnalat duminică, 31 ianuarie la ora 06.00 de locatarii unui bloc de locuinţe situat pe strada Tulnicului din Alba Iulia. Aceştia au solicitat intervenţia jandarmilor deoarece zgomotul care trecea dincolo de pereţii unui apartament nu mai putea fi tolerat. Vinovat de această situaţie a fost găsit Nicolae D. (36 de ani), recent întors din străinătate, care, părând a fi sub influenţa alcoolului, asculta muzică la volum mare. În urmă cu aproximativ două săptămâni, pentru o faptă similară, a fost sancţionat cu avertisment scris. Drept urmare de data aceasta a primit o amendă în valoare de 500 lei.

A doua faptă de tulburare a liniştii locatarilor a fost constatată în Aiud, pe strada Mihai Viteazul, tot duminică, 31 ianuarie. În jurul orei 23.00, un echipaj de jandarmerie a fost nevoit să intervină deoarece Valentin A. (58 de ani) şi-a deranjat vecinii. Acesta a ”recidivat” deoarece, numai în perioada 28 – 30 ianuarie, a mai fost sancţionat contravenţional de două ori, pentru fapte similare. Ca de fiecare dată, a fost îndrumat să-şi respecte vecinii şi să se conformeze normelor legale care reglementează traiul în societate, după care a fost sancţionat cu amendă contravenţională în valoare de 500 lei.

”Pentru prevenirea apariţiei unor astfel de fapte, reamintim cetăţenilor că este contravenţie şi se sancţionează cu amendă cuprinsă între 500 şi 1500 lei fapta persoanei care tulbură liniştea locatarilor între orele 22.00-8.00 şi 13.00-14.00 prin producerea de zgomote, larmă sau prin folosirea oricărui aparat, obiect ori instrument muzical la intensitate mare, chiar dacă se află în propria locuinţă sau în oricare alt loc din imobile cu destinaţia de locuinţe ori situat în imediata vecinătate a acestora”, pecizează Cosmin Jurcoveț, reprezentantul IJJ Alba. (Z.U.)


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

30-31 martie: Jandarmii din Alba, activități la Carolina Mall din Alba Iulia. Prezentarea tehnicii din dotare și autospecialelor de intervenție

Bogdan Ilea

Publicat

în

30-31 martie: Jandarmii din Alba, activități la Carolina Mall din Alba Iulia. Prezentarea tehnicii din dotare și autospecialelor de intervenție Jandarmeria Română împlinește în acest an 174 de ani de la înființare, iar Inspectoratul de Jandarmi Județean „Avram Iancu” Alba a pregătit activități pentru publicul interesat. Cu prilejul sărbătoririi a 174 de ani de la […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea