Rămâi conectat

Ştirea zilei

Bărbat jefuit, noaptea, într-o gară din județul Alba, dupa ce s-a ”omenit” cu agresorii și a refuzat să ”mai dea un rând”

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

Agresori condamnați la pedepse în regim de detenție după ce au tâlhărit un bărbat, noaptea, în Gara CFR din Aiud

Trei bărbați, doi din Alba Iulia și unul din Cugir, au primit pedepse grele cu închisoarea după ce au tâlhărit o persoană, noaptea, în Gara CFR din Aiud. B. Alexandru Marin (39 de ani), din Cugir, a primit 4 ani de închisoare cu executare pentru această faptă, la care s-a mai adăugat un rest de 1.044 de zile rămase de executat dintr-o sentință anterioară. Inculpatul a fost condamnat în celebrul dosar al ”bătăușilor” din Cugir la 9 ani și 10 luni după gratii, fiind eliberat condiționat cu un rest de aproape 3 ani.

Al doilea inculpat, B. Ioan Emanoil (28 ani), din Alba Iulia, a fost condamnat de Judecătoria Aiud la 5 ani de închisoare, tot cu executare. De asemenea, J. Busuioc Gheorghe (27 ani) a fost obligat la 4 ani de detenție, pedeapsă la care s-a adăugat un rest de 333 de zile dintr-o sentință anterioară de 7 ani. Toți trei sunt, în continuare, după gratii și au contestat decizia la Curtea de Apel, unde va începe judecata în 9 iulie 2019.

Fapta de tâlhărie calificată a avut loc în noaptea de 8 decembrie 2018. Persoana vătămată L. C. M. se deplasa cu trenul încercând să ajungă la domiciliu în Războieni, având asupra sa suma de 600 lei ce o primise de la locul de muncă și un telefon mobil.

”În trenul ce circula pe direcția Alba Iulia – Aiud s-au urcat cei trei inculpați, care au intrat în compartimentul persoanei vătămate și au intrat în vorbă cu aceasta, prilej cu care au aflat că venise de la muncă și destinația acesteia. Așa cum arată persoana vătămată, inculpatul B. Alexandru Marin i-a sugerat acesteia să coboare în gara din mun. Aiud întrucât acolo există un bar, iar în Stația CF Războieni, unde intenționa inițial persoana vătămată să coboare, nu exista.

Ca urmare, persoana vătămată, împreună cu cei trei inculpați au coborât în Stația CFR Aiud și au mers toți la localul de acolo, unde au consumat băuturi alcoolice”, se precizează în rechizitoriul Parchetului.

La un moment dat, cei trei i-au solicitat bărbatului să mai plătească un rând, însă acesta a refuzat, motivând că nu mai are bani, astfel încât în jurul orei 3.00, sub pretextul că va fi condus pe peronul unde sosea trenul, acesta a ieșit din local însoțit de cei trei inculpați, care l-au îndreptat în sens opus peronului, respectiv în partea dreaptă a barului.

”Sesizând la un moment dat că este condusă spre alt loc și că se îndreaptă spre un loc întunecos, persoana vătămată a vrut să se întoarcă, dar nu a reușit, inculpații imobilizând-o, prinzând-o cu ambele mâini de câte o mână a acesteia și fiind pulverizată cu un spray în zona feței”, se mai susține în rechizitoriu.

Ulterior, profitând de faptul că nu mai vedea și fiind ținut în continuare de mâini de către doi dintre agresori, bărbatul a fost deposedat de cel de-al treilea atacator, de telefon, de suma de 600 lei și de un pachet de țigări și o brichetă. În final, după ce au tâlhărit victima, cei trei au fugit.

Nu au scăpat, însă, de rigorile legii, fiind prinși și încătușați de polițiști.

Faptele acestora au fost dovedite, iar dosarul penal a fost trimis în instanță pentru dispunerea unei soluții legale.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Avram Iancu, românul care a traversat canalul Bristol, a navigat 87 km pe Mureș, între Alba Iulia și Șoimuș

Ioana Neag

Publicat

în

Avram Iancu, românul care a traversat canalul Bristol, a navigat 87 km pe Mureș, între Alba Iulia și Șoimuș Bibliotecarul hunedorean Avram Iancu, a navigat 87 de km pe Mureș, între Alba Iulia și Șoimuș, la invitația lectorului universitar Horea Nascu. ”Crăișorul apelor”, așa cum a fost numit în urma performanțelor sale, Avram Iancu s-a […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea