Rămâi conectat

Ştirea zilei

Bărbat jefuit, noaptea, într-o gară din județul Alba, dupa ce s-a ”omenit” cu agresorii și a refuzat să ”mai dea un rând”

Publicat

în

Agresori condamnați la pedepse în regim de detenție după ce au tâlhărit un bărbat, noaptea, în Gara CFR din Aiud

Trei bărbați, doi din Alba Iulia și unul din Cugir, au primit pedepse grele cu închisoarea după ce au tâlhărit o persoană, noaptea, în Gara CFR din Aiud. B. Alexandru Marin (39 de ani), din Cugir, a primit 4 ani de închisoare cu executare pentru această faptă, la care s-a mai adăugat un rest de 1.044 de zile rămase de executat dintr-o sentință anterioară. Inculpatul a fost condamnat în celebrul dosar al ”bătăușilor” din Cugir la 9 ani și 10 luni după gratii, fiind eliberat condiționat cu un rest de aproape 3 ani.

Al doilea inculpat, B. Ioan Emanoil (28 ani), din Alba Iulia, a fost condamnat de Judecătoria Aiud la 5 ani de închisoare, tot cu executare. De asemenea, J. Busuioc Gheorghe (27 ani) a fost obligat la 4 ani de detenție, pedeapsă la care s-a adăugat un rest de 333 de zile dintr-o sentință anterioară de 7 ani. Toți trei sunt, în continuare, după gratii și au contestat decizia la Curtea de Apel, unde va începe judecata în 9 iulie 2019.

Elit - Gustul Desăvârșit

Fapta de tâlhărie calificată a avut loc în noaptea de 8 decembrie 2018. Persoana vătămată L. C. M. se deplasa cu trenul încercând să ajungă la domiciliu în Războieni, având asupra sa suma de 600 lei ce o primise de la locul de muncă și un telefon mobil.

”În trenul ce circula pe direcția Alba Iulia – Aiud s-au urcat cei trei inculpați, care au intrat în compartimentul persoanei vătămate și au intrat în vorbă cu aceasta, prilej cu care au aflat că venise de la muncă și destinația acesteia. Așa cum arată persoana vătămată, inculpatul B. Alexandru Marin i-a sugerat acesteia să coboare în gara din mun. Aiud întrucât acolo există un bar, iar în Stația CF Războieni, unde intenționa inițial persoana vătămată să coboare, nu exista.

Ca urmare, persoana vătămată, împreună cu cei trei inculpați au coborât în Stația CFR Aiud și au mers toți la localul de acolo, unde au consumat băuturi alcoolice”, se precizează în rechizitoriul Parchetului.

La un moment dat, cei trei i-au solicitat bărbatului să mai plătească un rând, însă acesta a refuzat, motivând că nu mai are bani, astfel încât în jurul orei 3.00, sub pretextul că va fi condus pe peronul unde sosea trenul, acesta a ieșit din local însoțit de cei trei inculpați, care l-au îndreptat în sens opus peronului, respectiv în partea dreaptă a barului.

”Sesizând la un moment dat că este condusă spre alt loc și că se îndreaptă spre un loc întunecos, persoana vătămată a vrut să se întoarcă, dar nu a reușit, inculpații imobilizând-o, prinzând-o cu ambele mâini de câte o mână a acesteia și fiind pulverizată cu un spray în zona feței”, se mai susține în rechizitoriu.

Ulterior, profitând de faptul că nu mai vedea și fiind ținut în continuare de mâini de către doi dintre agresori, bărbatul a fost deposedat de cel de-al treilea atacator, de telefon, de suma de 600 lei și de un pachet de țigări și o brichetă. În final, după ce au tâlhărit victima, cei trei au fugit.

Nu au scăpat, însă, de rigorile legii, fiind prinși și încătușați de polițiști.

Faptele acestora au fost dovedite, iar dosarul penal a fost trimis în instanță pentru dispunerea unei soluții legale.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Publicitate

Ştirea zilei

La vară vom putea face baie la Complexul Balnear de la Ocna Mureș. Silviu Vințeler: „Dacă vreți să îmbinați tratamentul cu distracția aici puteți face asta”

Publicat

în

La vară vom putea face baie la Complexul Balnear de la Ocna Mureș. Silviu Vințeler: „Dacă vreți să îmbinați tratamentul cu distracția aici puteți face asta”

În cursul acestei veri, cel târziu în august, Complexul Balnear de la Ocna Mureș își va deschide porțile pentru toți cetățenii județului Alba, dar și pentru turiștii veniți la tratament sau în vacanță.

Potrivit primarului orașului Ocna Mureș, Silviu Vințeler, în funcție de cât de repede va fi livrat transformatorul de care băile au nevoie, Baza de Tratament și Agrement se va deschide în luna iulie sau cel târziu la începutul lui august.

„Suntem pe ultima sută de metri, însă avem și câteva luni de întârziere. Noi am programat să dăm drumul acestei investiții undeva la sfârșitul lunii mai, însă cel mai probabil n-o să putem deschide decât pe sfârșitul lunii iulie sau în august. nu depinde doare de noi, investiția este în procent de 99% gata, însă depindem de un anumit transformator care trebuie adus din străinătate și după cum știți războiul din Ucraina îngreunează fabricarea acestui transformator, pentru că sunt anumite componente speciale care trebuie aduse din altă parte. Fabricantul ne-a promis că în perioada 10-15 iunie o să-l avem și vom putea deschide pe sfârșitul lunii iulie sau începutul lui august. În vara acestui am vom deschide acest Complex Balnear”, a spus Silviu Vințeler la Radio Unirea FM.

Elit - Gustul Desăvârșit

Primarul Silviu Vințeler a spus că plățile sunt la zi, nu sunt datorii, atât Consiliul Județean că și Consiliul Local și-au achitat fiecare partea de contribuție pentru investiție, probleme sunt doar cu întârzieri de livrare ale unor produse care trebuie montate la Baza de Tratament.

Potrivit edilului la acest moment se lucrează la alimentarea cu saramură a celor două bazine interioare, iar în momentul în care va fi curent vor începe probele tehnologice.

„Noi direct vom încerca să pornim cel puțin cu 30-35 de persoane acolo, vedem cum creștem acest număr de persoane, pentru că nu vor fi suficienți. O să avem mai multe discuții cu partenerul nostru, Consiliul Județean, să stabilim și partea de organigramă, în următoarea perioadă și partea de proceduri pe care le facem noi în regie proprie și pe care le vom concesiona unor operatorii privați.

Cel mai important lucru în această bază de tratament este partea medicală. Noi am numit-o Baza de Tratament și Agrement, dar vrem să ne axăm cel mai mult pe partea medicală, pentru că saramura de la Ocna Mureș și saramură scoasă din adâncime are proprietăți mai diferite față de alte băi care fac aceste tratamente. Această saramură conține și sulf și alte componente care sunt foarte benefice pentru anumite tratamente medicale”, a mai declarat Silviu Vințeler.

Turiștii și localnicii sunt așteptați să se bucure de o gamă largă de facilități oferite de Baza de Tratament și Agrement, odată ce aceasta va fi deschisă.

„Dacă vreți să îmbinați tratamentul cu distracția la Ocna Mureș se poate face acest lucru. O să avem mai multe proceduri medicale: împachetări cu nămol, băi galvanice, masaj, saună umedă sau uscată, bazine cu apă sărată la diferite salinități și diferite temperaturi, o să fie un bazin special pentru tratament care va avea o salinitate mai mare și temperatură mult mai mare a apei. Dacă discutăm de partea de agrement avem bazine mari, cu apă sărată și apă dulce care vor fi încălzite la diferite temperaturi în funcție de condițiile care trebuie create”, a spus edilul din Ocna Mureș despre facilitățile Complexului.

Dezvoltarea turismului balnear în zona Ocna Mureş va contribui la generarea unor beneficii durabile pentru comunitățile locale, va asigura o diversificare a surselor de venit pentru actorii locali și va oferi premisele necesare creării unui sector economic viabil și sustenabil. Susținerea și stimularea activității de turism la nivel județean și local urmărește în esenţă crearea unui număr substanțial de locuri de muncă, acestea putând contribui la bunăstarea economică a locuitorilor. Asocierea între Județul Alba, prin Consiliul Județean Alba, cu orașul Ocna Mureş, prin Consiliul Local al Oraşului Ocna Mureş, pentru realizarea în comun a acestui obiectiv crează premisele valorificării potenţialului natural şi antropic al zonei.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Ştirea zilei

FOTO| Daniel Rusu, fost deputat de Alba din partea AUR,  a trecut la partidul Alternativa Dreaptă

Publicat

în

FOTO| Daniel Rusu, fost deputat de Alba din partea AUR,  a trecut la partidul Alternativa Dreaptă

Trei deputați independenți vor reprezenta, în Parlament, începând de miercuri, partidul Alternativa Dreaptă format de urmașii Monicăi Macovei și un fost deputat PNȚCD.

După Congresul AUR în care a fost ales președinte unic George Simion, deputații Daniel-Gheorghe Rusu, Dănuț Aelenei și Nicolae Roman au intrat într-un conflict cu noua conducere a formațiunii. Rezultatul a fost demisia celor 3 deputați din grupul AUR, urmată de excluderea recentă a acestora din partid.

Elit - Gustul Desăvârșit

Ei s-au alăturat, miercuri, formațiunii Alternativa Dreaptă, care va avea de acum reprezentare parlamentară. „Am tatonat câteva săptămâni mai multe partide cu nișă patriotică, suveranistă, cu dragoste de țară”, au explicat deputați independenți. „Am găsit un partid care să reprezinte valorile pentru care am intrat în Parlamentul României și am găsit ce n-am găsit în altă parte, oameni de caracter”, au mai spus aceștia.

Deputații vor intra în conducerea partidului dar „nimeni nu este mai mare decât proiectul” așa că partidul se va conduce în echipă pentru că partidele de lider „se duc în cap”.

Alternativa Dreaptă s-a înființat în 2019 prin fuziunea între partidele M 10 (fosta formațiune a Monicăi Macovei) și Forța Moldova (partid fondat un fost deputat PNȚCD, Traian Rînja). Partidul are o doctrină de dreapta, conservator, creștin-democrat.

sursa: stiripesurse.ro


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Ştirea zilei

Doctorul Hurani Majid a revenit pe postul de director medical al Spitalului Municipal Aiud

Publicat

în

Doctorul Hurani Majid a revenit pe postul de director medical al Spitalului Municipal Aiud

Doctorul Hurani Mujid a revenit pe postul de director medical al Spitalului Municipial Aiud, începând de azi, 25 mai.

„Începând de astăzi, 25 mai 2022, domnul Dr. Hurani Majid revine pe postul de director medical în cadrul Spitalului Municipal Aiud.

Elit - Gustul Desăvârșit

Pe această cale îi mulțumim pentru activitate domnului Dr. Burchiu Daniel și îi transmitem mult succes noului director medical!”, au transmis reprezentanții Primăriei Aiud, prin intermediul paginii de socializare.

În trecut, medicul primar cardiolog Hurani Majid, alături de colega sa Dr. Groza Ioana, a fost implicat într-o premieră medicală la Spitalul din Aiud și anume salvarea unui pacient de 70 de ani, prin aplicarea trombolizei farmacologice.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Știrea Ta

Politică Administrație

Sport

Monden

Opinii Comentarii

Articole Similare