Bărbat din Lancrăm arestat pentru lovituri cauzatoare de moarte – Riscă între 6 și 12 ani de închisoare după ce lovit cu pumnul un consătean care a murit, ulterior, la spital

Procurorul criminalist al Parchetului de pe lângă Tribunalul Alba a solicitat Tribunalului Alba înlocuirea măsurii preventive a arestului la domiciliu luată față inculpatului BERINDEI VASILIE, cu măsura arestării preventive pe o perioadă de 30 de zile începând cu data de 05.07.2016, pentru comiterea infracțiunii de lovituri sau vătămări cauzatoare de moarte, faptă pedepsită cu închisoarea de la 6 la 12 ani.

arestat preventivAceastă măsură a fost solicitată atât în raport de pedeapsa prevăzută de lege pentru infracțiunea reținută în sarcina inculpatului, cât și față de încălcarea cu rea-credință de către inculpatul Berindei Vasilie a obligației de a nu părăsi imobilul situat în Municipiul Sebeș, localitatea Lancrăm, județul Alba fiind identificat de organele de poliție pe stradă adresând cuvinte injurioase persoanelor care se deplasau prin localitate.

În fapt, s-a reținut că, în data de 07.06.2016 în jurul orei 20.00, inculpatul Berindei Vasilie i-a aplicat victimei S. G. o singură lovitură cu pumnul drept în zona feței, aceasta a căzut jos în stare de inconștiență, ulterior fiind transportat de spital pentru îngrijiri medicale, iar la data de 01.07.2016 victima a decedat în Spitalul Județean de Urgență Alba Iulia.

Față de această situație, judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Tribunalului Alba, Secția penală, având în vedere încheierea nr. 121 din 05.07.2016 în baza căreia a dispus arestarea preventivă a inculpatului Berindei Vasilie a emis mandatul de arestare preventivă nr. 30/UP/2016 pe o perioadă de 30 de zile, începând cu data de 05.07.2016.

Cercetările continuă în cauză pentru lămurirea tuturor împrejurărilor de fapt și în vederea stabilirii răspunderii judiciare.

Facem precizarea că punerea în mișcare a acțiunii penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, necesară în vederea propunerii unor măsuri preventive, activitate care nu poate, în nicio situație, să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Mai mult...