Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Ştirea zilei

Bărbat din Alba prins cu permisul de port armă expirat de 2 ani: Cum a scăpat de judecată

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Bărbat din Alba prins cu permisul de port armă expirat de 2 ani: Cum a scăpat de judecată

Un bărbat din Alba a scăpat de un proces pentru nerespectarea regimului armelor și al munițiilor și nedepunerea armei și a muniției la un armurier autorizat în termen de 10 zile de la expirarea perioadei de valabilitate a permisului de armă, după ce procurorul a cerut renunțarea la urmărirea penală.

Magistrații Judecătoriei Alba Iulia au admis cererea în data de 14 septembrie, iar motivarea a fost făcută publică pe portalul rejust.ro.

Gabriel Pleșa vă urează Paște Fericit!

La data de la 09.11.2022, în urma unui control efectuat de către organele de politie la domiciliul deținătorilor legali de arme și muniții, s-a constatat faptul că suspectul este posesor al permisului de armă tip B eliberat de către IPJ Alba prima dată la data de 13.10.2010, cu viza aplicată la data de 08.10.2015, cu valabilitate 08.10.2020, în care este înscrisă arma neletală lungă marca Gamo, calibru 5,5. Cu ocazia efectuării controlului, la domiciliul suspectului a fost identificată arma neletală lungă (pușcă) marca Gamo, calibru 5,5 și două cutii metalice cu inscripția „GAMO”, care conțineau cantitatea de 306 proiectile metalice, calibru 5,5.

S-a arătat că din verificările efectuate a rezultat că permisul de armă a expirat la 08.10.2020 iar suspectul nu a depus armele și muniția deținute la un armurier autorizat în termenul legal de 10 zile.

Arma și cele două cutii metalice care conțineau cantitatea de 306 proiectile metalice calibru 5,5 mm au fost ridicate de către organele de politie și depuse în camera corpuri delicte a IPJ Alba.

Raportat la cazul concret din speţă, s-a apreciat faptul că nu există interes public în urmărirea acesteia, având în vedere actele de urmărire penală efectuate, existenţa unei disproporții vădite între cheltuielile pe care le-ar implica desfășurarea procesului penal și gravitatea urmărilor produse.

Decizia este definitivă.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Elevul sergent Flavius Taflan, de la Colegiul Militar din Alba Iulia, mențiune la faza națională Olimpiadei de Limba Franceză: ”Am simțit mai intens ca niciodată că munca mea nu a fost în zadar”

Ziarul Unirea

Publicat

în

Elevul sergent Flavius Taflan, de la Colegiul Militar din Alba Iulia, mențiune la faza națională Olimpiadei de Limba Franceză: ”Am simțit mai intens ca niciodată că munca mea nu a fost în zadar” Elevul sergent Flavius Taflan și-a trecut în palmaresul olimpic o nouă performanță. El a obținut Mențiune la faza națională a Olimpiadei de […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea