Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Ştirea zilei

Bărbat din Alba, ATACAT de un Ciobănesc Belgian în plină stradă. Stăpânul patrupedului: “Dă câinele în judecată!”

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Bărbat din Alba, ATACAT de un Ciobănesc Belgian în plină stradă. Stăpânul patrupedului: “Dă câinele în judecată!”

Cum v-ați simți dacă ați pleca în ceas de seară la cumpărături și, în plin oraș, pe domeniul public, v-ați trezi atacat de un câine, un exemplar de Ciobănesc Belgian (Malinois), fără a fi vinovat de declanșarea incidentului, și apoi să vă treziți, după nefericita, dar și șocanta întâmplare, cu plăgi mușcate (buză superioară, regiune temporală dreaptă) și o replică: “Dă câinele în judecată!”?

Gabriel Pleșa vă urează Paște Fericit!

Evenimentul neplăcut s-a petrecut în municipiul Blaj, în seara zilei de 2 mai, după ora 20.30, undeva pe strada „Iuliu Maniu”, iar victima, un cetățean care vrea să-și păstreze anonimatul, s-a arătat în primul rând mâhnit de atitudinea proprietarului câinelui.

„Mă simt norocos că am scăpat doar cu atât”, a spus persoana în cauză. Situația nu este însă simplă deloc, întrucât certificatul medico-legal eliberat în 4 mai de Serviciul Județean de Medicină Legală Alba concluzionează că leziunile necesită 8-9 zile de îngrijiri medicale.

Înainte de a fi atacat de câine, victima în cauză se deplasa pe trotuar, a trecut pe carosabil întrucât porțile unei curți erau deschise pentru că proprietarul intenționa să-și bage mașina în curte. Victima a fost atacată de câinele venit de după porți, neavând vreme să reacționeze în propria-i apărare. Totul a durat maximum 20 de secunde, conform spuselor victimei, luată prin surprindere, atacată direct în zona capului și trântită la pământ de câine, care a plecat imediat, totul sub privirile proprietarului câinelui, aflat pe carosabil, lângă autoturism.

“M-am ridicat, am văzut proprietarul care a venit la mine și a menționat că m-am apropiat prea mult de teritoriul lui, atacul având loc pe carosabil, domeniu public. Nu a fost interesat de starea în care eram, cu toate că fața mea era plină de sânge. Ulterior m-a întrebat dacă doresc să sune la salvare, cu toate că era evident că aveam nevoie de îngrijiri medicale. Având în vedere comportamentul indiferent față de starea mea și a faptului că a spus că m-am apropiat prea mult de teritoriul său am zis că o să sun eu la 112. Proprietarul și-a garat mașina în curte, apoi a închis poarta și m-a lăsat singur în stradă, rănit vizibil, să aștept Salvarea, spunându-mi «să dau câinele în judecată»”, este, în rezumat, filmul evenimentelor.

Aparent, o plimbare nevinovată a avut un epilog la un pas de tragedie, iar paralela cu drama produsă în ianuarie, în București, când Ana Oros a murit după ce a fost atacată de o haită de câini în zona Lacul Morii, este inevitabilă. La Blaj, victima a trecut prin momente de groază, a sunat la „112”, la fața locului s-au deplasat echipaje de Poliție și SMURD, a ajuns la urgență, fiind necesară intervenția medicilor pentru toaleta rănii, anestezie locală, sutură și pansament.

Viața își urmează cursul, până la urmă, legea își va spune cuvântul, într-o formă sau alta, subiectul fiind extrem de delicat în privința proprietarilor de câini din rase considerate agresive. Cu siguranță victima a fost “omul nepotrivit, în momentul nepotrivit, la locul nepotrivit”, dar, dincolo de toate rămâne responsabilitatea proprietarului în asemenea situații, că nicidecum câinele nu are vină, fiind un patruped căruia i s-a încălcat zona de confort! Dar mai ales atitudinea acestuia, a proprietarului, după ce în fața porții tale, pe domeniul public, te trezești cu o persoană plină de sânge, cu buza sfâșiată și rănită de câinele propriu!

Și ca să încheiem cu o altă întrebare, una retorică, dar în același timp încărcată de mâhnire, ce s-ar fi petrecut, dacă în locul bărbatului, în acel moment nefericit, era o femeie cu un copil de mână??? (H.D.M.)


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Lista candidaților pentru funcția de primar în municipiile și orașele din județul Alba, la alegerile locale din 9 iunie 2024

Unirea Ziarul

Publicat

în

Lista candidaților pentru funcția de primar în municipiile și orașele din județul Alba, la alegerile locale din 9 iunie 2024 Ofertă săracă pentru locuitorii municipiilor și orașelor din județul Alba, la algerile locale din anul 2024. Comparativ cu anul 2020, sunt mai puțini candidați pentru funcția de primar, întrucât sunt mai puține partide, unele dintre […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea