Rămâi conectat

Actualitate

Bancnota de un leu din regimul comunist se vinde cu bani frumoși pe internet. Prețul pe care îl are în 2023

Suciu Andra-Ioana

Publicat

în

Bancnota de un leu din regimul comunist se vinde cu bani frumoși pe internet. Prețul pe care îl are în 2023

Ai acasă bancnote vechi, datând din perioada comunistă? Dacă o expui la vânzare, ai putea să câștigi bani frumoși pe ea.

Indiferent dacă este vorba despre o colecție moștenită, una strânsă de tine sau pur și simplu ai găsit monede sau bancnote vechi, trebuie să știi că pentru unele persoane acestea nu au nicio valoare până nu sunt expuse pe piață, la vânzare.

Dacă nu te leagă nimic sentimental de bancnotele vechi, ai putea să le vinzi. Mai ales dacă ești interesat să câștigi câțiva bani în plus. Astfel de exemplare au valoare materială semnificativă, dacă au fost lansate pe piață în anumite perioade istorice, fără să mai fie în circulație.

Dacă găsești prin locuința ta bancnote de 1 leu provenind din perioada comunistă, ai putea să câștigi bani frumoși. Cei care practică deja asta obișnuiesc să le expună la vânzare pe platforme online de comerț, cum ar fi OLX. Mulți români vând monede și bancnote vechi așa.

Un român a anunțat recent că vinde o bancnotă de 1 leu, datând din anul 1966, în stare exemplară. Acesta susține că bancnota este nouă și cere, în schimbul ei, 265 de lei românești.

Tot pe internet, site-urile de anunțuri abundă în oferte de exemplare vechi de vânzare. Recent, un român a publicat un anunț cu mai multe bancnote pentru colecție (1966), de 100, 50, 25 și 10 lei, pentru care cere nu mai puțin de 9.000 de lei.

”Stare perfectă,vând următoarele bancnote:

– 100 lei preț 3000 lei
– 50 lei preț 2700 lei
– 25 lei preț 2500 lei
– 10 lei preț 1800 lei

Prețul este per bucată sau 9000 lei toată colecția. Nu deranjați inutil. Predare în Constanța”, este anunțul vânzătorului din mediul online.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRIPublicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

17-18 iulie 2024 | COD GALBEN de INUNDAȚII în Alba și alte zone din țară: Râurile vizate

Ziarul Unirea

Publicat

în

17-18 iulie 2024 | COD GALBEN de INUNDAȚII în Alba și alte zone din țară: Râurile vizate Institutul Național de Hidrologie și Gospodărire a Apelor a emis miercuri 17 iulie 2024, o atenționare cod galben de inundații pe mai multe râuri din Alba și alte județe din țară.  Sunt prognozate scurgeri importante pe versanţi, torenţi […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea