Bacalaureat 2020. Monica Anisie: „Luăm în calcul să dăm probele de competenţe de la Bacalaureat online”

Monica Anisie, ministrul Educaţiei și Cercetării, a detaliat joi seara, într-o emisiune la Realitatea Plus, că la examenul de Bacalaureat din 2020, elevii vor da prima dată probele scrise, apoi pe cele de competență. „Luăm în calcul să dăm probele de competenţe de la Bacalaureat online”, a afirmat Anisie. Cu alte cuvinte, partea cu testarea de la distanță nu este confirmată la această oră, dar ar trebui să aflăm detalii suplimentare pe marginea acestui subiect săptămâna viitoare.

„Păstrăm aceleași calendare. Pentru Evaluarea Națională, examenele vor începe în data de 15 iunie, cu proba de Limba și literatura română, iar Bacalaureatul, avem o modificare, și anume vom susține întâi probele scrise, începând cu data de 22 iunie, după care vom susține probele de competențe”, a declarat Monica Anisie, potrivit realitatea.net.

ELIT

Citește și: BACALAUREAT 2020: TOATE modelele de SUBIECTE (TESTE de antrenament) și BAREMELE publicate de minister, pentru elevii claselor a XII-a

Ministrul Educației a mai anunțat că desfășurarea exactă a examenului de Bacalaureat va fi anunțată săptămâna viitoare.

„Luăm în calcul posibilitatea ca acestea să se desfășoare online, luăm în calcul și această măsură, dar decizia o vom prezenta săptămâna viitoare, după ce ne vom consulta în cadrul Comisiei de Dialog Social, care se va desfășura marți“, a precizat Anisie.

Mihail David - 2020

Monica Anisie a anunțat zilele trecute că elevii din anii terminali vor reveni la cursuri pe data de 2 iunie, doar pentru două săptămâni de pregătire. Toate situațiile școlare vor fi încheiate cu două note, iar tezele nu se vor mai susține. Evaluarea Natională va începe pe 15 iunie, iar Bacalureatul va începe pe 22 iunie cu probele scrise și va continua cu probele de competență.

sursa: hotnews.ro

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Mai mult...