Bacalaureat 2016: Absolvent din Abrud, eliminat din examen. Peste 60 de candidați din Alba, absenți la limba română

Mircea Trifu - Primar Alba Iulia

Bacalaureat 2016. Un elev din Abrud a fost eliminat din examen, luni, la proba scrisă la limba și literatura română pentru că i-a sunat telefonul mobil, iar peste 60 de candidați din Alba au fost absenți. 

Potrivit președintelui comisiei județene de Bacalaureat 2016, Dan Cherecheș, elevul eliminat și-ar fi uitat telefonul în buzunar și i-a sunat aproape de finalul probei. În județ, la limba română, 67 de candidați au absentat, iar 2.299 de absolvenți au susținut proba.

Pro România - Ține cu ALBA
ELIT

Probele scrise de la Bacalaureat au început luni, 4 iulie, cu testul de la Limba şi Literatura Română, urmând ca marţi să aibă loc proba la Limba Maternă, miercuri (6 iulie), candidaţii să susţină proba obligatorie a profilului (Matematică sau Istorie), iar vineri va avea loc proba la alegere în funcţie de profilul liceal absolvit, care se susţine la una din 10 materii: geografie, chimie, fizică, biologie, informatică, filosofie, logică, psihologie, sociologie şi economie.

PMP - Alegeri Locale 2020
USR-Plus - Oameni ca tine schimbă Alba în bine

Rezultatele vor fi afișate în data de 12 iulie (până în ora 16,00) și, în aceeași zi, vor putea fi depuse contestații (între orele 16,00 — 20,00), care urmează a fi soluționate în perioada 13 — 15 iulie. Rezultatele finale vor fi făcute publice în data de 16 iulie.

Potrivit unui centralizator al Ministerului Educației Naționale și Cercetării Științifice, în vederea susținerii examenului național de bacalaureat din această sesiune, s-au înscris 137.344 de absolvenți de liceu.

MENCS reamintește faptul că pentru a fi declarat promovat, un absolvent de liceu trebuie să îndeplinească, cumulativ, condițiile referitoare la susținerea tuturor probelor de evaluare a competențelor lingvistice și digitale, susținerea tuturor probelor scrise și nota 5 la fiecare dintre acestea, obținerea mediei 6 cel puțin, la probele scrise.

Nu este permis accesul candidaților în sălile de examen cu manuale, dicționare, notițe, însemnări etc., care ar putea fi utilizate pentru rezolvarea subiectelor, și nici cu telefoane mobile sau cu orice mijloc electronic de calcul/comunicare. Nerespectarea dispozițiilor referitoare la introducerea de materiale interzise în sala de examen duce la eliminarea candidatului, indiferent dacă materialele interzise au fost folosite sau nu, precizează MENCS.

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419