Rămâi conectat

Curier Județean

„Azi nu e nimic în ziarul «Click» de Eminescu”

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

„Dacă Eminescu ar trăi acum ce bine ar fi. E de-ajuns atât din ceea ce am auzit. Adică cum? Cum ar fi dacă Eminescu ar trăi şi acum în această Românie contemporană în care TIME IS MONEY şi lumea a cam uitat de ceea ce are mai de preţ poetul… romantismul?
Oare Eminescu ar fi considerat o vedetă? Ar fi chemat la Antena 1 pentru interviuri? Sau locul lui ar rămâne înlocuit de piţipoance de plastic gata de afirmare? Sincer, nu mi-i imaginez pe Eminescu şi Bianca Drăguşanu pe aceeaşi pagină a ziarului «Click»”. Iar finalul eseului a fost la fel de interesant: „Salut. Sunt Sandra, am 18 ani, iar azi nu e nimic în ziarul «Click» de Eminescu”.
Acesta este doar un fragment din eseul realizat de talentata elevă Sandra Truşcă (pregătită de prof. Maria Lăncrăjan), cu care a început ieri, 17 ianuarie, programul artistic dedicat poetului Mihai Eminescu organizat de Colegiul Economic „D.P. Marţian” Alba Iulia şi Centrul de Cultură „Augustin Bena” Alba. La eveniment au participat elevii liceului, îndrumaţi de prof. Irina Ungureanu, Adina Ghiuşan, Maria Sas, Claudia Chinde şi Marcela Dărămuş, cea care, de altfel, a avut ideea acestui parteneriat.
Pe parcursul medalionului literar-artistic, au fost prezentate melodii vocale şi instrumentale pe versuri eminesciene interpretate de grupul de suflători (prof. Nicolae Vancu), grupul „Primavera” şi grupul „Primavera junior”. Am ascultat „Mai am un singur dor”, „Sara pe deal”, „Dor de Eminescu”, „Pe lângă plopii fără soţ”, „Eminescu” etc. De asemenea, au recitat din lirica eminesciană elevii Diana Filipescu, Adelina Aldea, Flavia Barna, Adriana Lepă, Ioana Medrea, Ariana Breaz, Aura Mera, Paul Cosma şi Marinela Drăgan.
Robert GHERGU


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

”Sărbătoare primăverii” la Alba Iulia: Concerte, recitaluri și expoziții organizate de clasele Școlii de Arte și Meșteșuguri

Bogdan Ilea

Publicat

în

”Sărbătoare primăverii” la Alba Iulia: Concerte, recitaluri și expoziții organizate de clasele Școlii de Arte și Meșteșuguri Centrul de Cultură „Augustin Bena” din Alba organizează timp de o săptămână, începând din 4 martie, evenimentul „Sărbătoarea primăverii” alături de Teatrul de Păpuși „Prichindel” din Alba Iulia. Școala de Arte și Meșteșuguri pregătește mai multe concerte, recitaluri […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea