„Azi nu e nimic în ziarul «Click» de Eminescu”

Mircea Trifu - Primar Alba Iulia

„Dacă Eminescu ar trăi acum ce bine ar fi. E de-ajuns atât din ceea ce am auzit. Adică cum? Cum ar fi dacă Eminescu ar trăi şi acum în această Românie contemporană în care TIME IS MONEY şi lumea a cam uitat de ceea ce are mai de preţ poetul… romantismul?
Oare Eminescu ar fi considerat o vedetă? Ar fi chemat la Antena 1 pentru interviuri? Sau locul lui ar rămâne înlocuit de piţipoance de plastic gata de afirmare? Sincer, nu mi-i imaginez pe Eminescu şi Bianca Drăguşanu pe aceeaşi pagină a ziarului «Click»”. Iar finalul eseului a fost la fel de interesant: „Salut. Sunt Sandra, am 18 ani, iar azi nu e nimic în ziarul «Click» de Eminescu”.
Acesta este doar un fragment din eseul realizat de talentata elevă Sandra Truşcă (pregătită de prof. Maria Lăncrăjan), cu care a început ieri, 17 ianuarie, programul artistic dedicat poetului Mihai Eminescu organizat de Colegiul Economic „D.P. Marţian” Alba Iulia şi Centrul de Cultură „Augustin Bena” Alba. La eveniment au participat elevii liceului, îndrumaţi de prof. Irina Ungureanu, Adina Ghiuşan, Maria Sas, Claudia Chinde şi Marcela Dărămuş, cea care, de altfel, a avut ideea acestui parteneriat.
Pe parcursul medalionului literar-artistic, au fost prezentate melodii vocale şi instrumentale pe versuri eminesciene interpretate de grupul de suflători (prof. Nicolae Vancu), grupul „Primavera” şi grupul „Primavera junior”. Am ascultat „Mai am un singur dor”, „Sara pe deal”, „Dor de Eminescu”, „Pe lângă plopii fără soţ”, „Eminescu” etc. De asemenea, au recitat din lirica eminesciană elevii Diana Filipescu, Adelina Aldea, Flavia Barna, Adriana Lepă, Ioana Medrea, Ariana Breaz, Aura Mera, Paul Cosma şi Marinela Drăgan.
Robert GHERGU

Pro România - Ține cu ALBA
ELIT
PMP - Alegeri Locale 2020
USR-Plus - Oameni ca tine schimbă Alba în bine

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

Must de Jidvei

5 Comentarii

gabi2 18 ianuarie 2011 at 11:39

Bine… sa zicem ca e „talentata”. De fapt eleva din articol doar a evidentiat ceva ce e destul de evident. Sa elaborez:
Eu in primul rand ma intreb de ce o eleva de liceu „talentata” (in a scrie eseuri banuiesc) citeste ziarul Click si il pune pe Eminescu in aceeasi oala cu „pitipoancele de plastic”. Toata lumea stie ca albastru si rosu sunt culori diferite, la fel cum toata lumea banuiesc ca stie care este diferenta dintre Eminescu si pitipoancele din Click… Plus, sunt convins 100% ca daca Eminescu ne-ar fi contemporan nu s-ar lasa invitat prea usor la un interviu pt. Click, asa ca ce rost are comparatia?
Daca astea sunt criteriile de comparare populare in ziua de azi, mia bine o lasam balta cu literatura si romantismul si citim toti Click si ne uitam la Antena1.

Sau daca a fost o comparatie ne-intentionata (poate subiectul era altul de fapt si eu nu il vad), atunci imi cer scuze…

nu conteaza 18 ianuarie 2011 at 16:39

gabi nu mai tot comenta degeaba…. daca nu vezi diferenta si ce a vrut sa evidentieze in ceea ce a scris esti o tampita sau un tampit!! asa ca nu iti mai arata prostia la toata alba!…ia comentul meu ca pe un sfat!!

elle 18 ianuarie 2011 at 17:32

Gabi2, probabil eleva de mai sus e talentata in ale literaturii, dar eseul de mai sus nu mi se pare deloc ilustrativ in acest sens.
Eminescu si revista „Clik”, iata cat de aprofundata este creatia Marelui Poet.

petre 18 ianuarie 2011 at 16:37

Cred ca de fapt vroia sa sugere ca in ziua de astazi sunt promovate doar nonvalorile.

vigilante 18 ianuarie 2011 at 20:44

eleva talentata vs click vs eminescu egal zero. oamenii de cultura adevarati nu servesc astfel de gunoaie printate cum e acel ziar subcultural si suburban

Comentariile sunt oprite