Rămâi conectat

Curier Județean

„Azi nu e nimic în ziarul «Click» de Eminescu”

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

„Dacă Eminescu ar trăi acum ce bine ar fi. E de-ajuns atât din ceea ce am auzit. Adică cum? Cum ar fi dacă Eminescu ar trăi şi acum în această Românie contemporană în care TIME IS MONEY şi lumea a cam uitat de ceea ce are mai de preţ poetul… romantismul?
Oare Eminescu ar fi considerat o vedetă? Ar fi chemat la Antena 1 pentru interviuri? Sau locul lui ar rămâne înlocuit de piţipoance de plastic gata de afirmare? Sincer, nu mi-i imaginez pe Eminescu şi Bianca Drăguşanu pe aceeaşi pagină a ziarului «Click»”. Iar finalul eseului a fost la fel de interesant: „Salut. Sunt Sandra, am 18 ani, iar azi nu e nimic în ziarul «Click» de Eminescu”.
Acesta este doar un fragment din eseul realizat de talentata elevă Sandra Truşcă (pregătită de prof. Maria Lăncrăjan), cu care a început ieri, 17 ianuarie, programul artistic dedicat poetului Mihai Eminescu organizat de Colegiul Economic „D.P. Marţian” Alba Iulia şi Centrul de Cultură „Augustin Bena” Alba. La eveniment au participat elevii liceului, îndrumaţi de prof. Irina Ungureanu, Adina Ghiuşan, Maria Sas, Claudia Chinde şi Marcela Dărămuş, cea care, de altfel, a avut ideea acestui parteneriat.
Pe parcursul medalionului literar-artistic, au fost prezentate melodii vocale şi instrumentale pe versuri eminesciene interpretate de grupul de suflători (prof. Nicolae Vancu), grupul „Primavera” şi grupul „Primavera junior”. Am ascultat „Mai am un singur dor”, „Sara pe deal”, „Dor de Eminescu”, „Pe lângă plopii fără soţ”, „Eminescu” etc. De asemenea, au recitat din lirica eminesciană elevii Diana Filipescu, Adelina Aldea, Flavia Barna, Adriana Lepă, Ioana Medrea, Ariana Breaz, Aura Mera, Paul Cosma şi Marinela Drăgan.
Robert GHERGU


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Publicitate

Curier Județean

FOTO VIDEO| Expoziție columbofilă la Sebeș: Aproape 50 de crescători își expun cei mai frumoși porumbei, iepuri sau găini spre bucuria pasionaților

BONTEA Alexandru

Publicat

în

FOTO VIDEO| Expoziție columbofilă la Sebeș: Aproape 50 de crescători își expun cei mai frumoși porumbei, iepuri sau găini spre bucuria pasionaților

În cursul acestui weekend, în sala de sport a Liceului cu Program Sportiv „Florin Fleșeriu” din Sebeș va avea loc cea de-a XV-a ediție a Expoziției Columbofile. În cadrul evenimentului au fost prezenți președintele Asociației Muhlbach 2008, Tiberiu Ordean, și purtătorul de cuvânt al Asociației, Pienariu Ioan.

„În decursul anilor, suntem la a XV-a ediție oficială, am vrut să facem ceva frumos, cu ani în urmă, în legătură cu Primăria, Centrul Cultural, să facem ceva frumos pentru cetățenii orașului Sebeș și pentru localitățile limitrofe. Expoziția va avea loc vineri, sâmbătă și duminică, până la ora 13.00”, a declarat Tiberiu Ordean, președintele Asociației Crescătorilor de porumbei voiajori, ornament, găini, păsări și animale de companie Muhlbach 2008.

Elit - Gustul Desăvârșit

Referitor la exponatele din cadrul evenimentului, Tiberiu Ordean a transmi că „avem compartimentul de porumbei de ornament, iepurii, găinile pitice și găinile mari. Din punctul meu de vedere, fiind crescător și crescător și la găini și la iepuri și la porumbei, toate sunt frumoase”.

„E o activitate care nu s-a mai făcut demult, nici în zonele din județele limitrofe, suntem primii care am început și probabil o să fie lume multă.

Fiecare crescător va fi recompensat cu diplomă, medalie și cupă aniversară. Sunt în jur de 50 de participanți și fiecare va primi o cupă, o diplomă și un medalion.

Majoritatea sunt din Sebeș și localitățile din subordinea Municipiului Sebeș: Lancrăm, Vințu, Petrești, Răhău”, a mai adăugat președintele asociației.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Curier Județean

ELECTRICA: Localitățile din Alba în care sunt programate întreruperi ale furnizării energiei electrice, în perioada 6 – 10 februarie 2023

Andreea Ștefan

Publicat

în

Localitățile din Alba în care sunt programate întreruperi ale furnizării energiei electrice, în perioada 6 – 10 februarie 2023

6.02.2023 MIHALȚ, str. ZARIES 09:00 – 15:00

6.02.2023 BUCERDEA GRÂNOASĂ, str. MIHAI EMINESCU, str. IOAN MAIORESCU, str.TITU MAIORESCU 09:00 – 15:00

7.02.2023 BUCERDEA GRÂNOASĂ, str. MIHAI EMINESCU, str. IOAN MAIORESCU, str.TITU MAIORESCU 09:00 – 15:00

Elit - Gustul Desăvârșit

8.02.2023 CRĂCIUNELU DE JOS, strada BUCERZII 09:00 – 15:00

 8.02.2023 BUCERDEA GRÂNOASĂ, str. SIMION BĂRNUȚIU, str. IOAN MAIORESCU, str.TITU MAIORESCU 09:00 – 15:00

9.02.2023 ȘONA, VALEA SASULUI, str. PRINCIPALĂ; ALECUȘ POMPĂ APĂ, str. PRINCIPALĂ; ALECUȘ, str. PRINCIPALĂ 09:00 – 15:00

9.02.2023 CRĂCIUNELU DE JOS, str. BUCERZII 09:00 – 15:00

9.02.2023 BUCERDEA GRÂNOASĂ, str. SIMION BĂRNUȚIU, str. IOAN MAIORESCU, str.TITU MAIORESCU 09:00 – 15:00

9 10.02.2023 CRĂCIUNELU DE JOS, str. BUCERZII 09:00 – 15:00
10 10.02.2023 BUCERDEA GRÂNOASĂ, str. SIMION BĂRNUȚIU, str. IOAN MAIORESCU, str.TITU MAIORESCU 09:00 – 15:00
Informații actualizate despre întreruperile planificate în alimentarea cu energie electrică sunt disponibile pe site-ul www.distributie-energie.ro, rubrica: Suport/Întreruperi energie electrică.
Ne cerem scuze pentru neplăcerile cauzate de aceste întreruperi, care sunt însă necesare pentru asigurarea unei bune funcționări a instalațiilor electrice.
Relații suplimentare la telefon: 0258 – 929 sau TelVerde 0800 500 929.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Curier Județean

FOTO| Albaiulienii care locuiesc la case îndemnați să-și parcheze mașinile în curți. Viceprimarul Popescu: „Aglomerează domeniul public”

Ziarul Unirea

Publicat

în

FOTO| Albaiulienii care locuiesc la case îndemnați să-și parcheze mașinile în curți. Viceprimarul Popescu: „Aglomerează domeniul public”

Viceprimarul municipiului Alba Iulia, Emil Antoniu Popescu, face un apel la cetățenii care locuiesc la case, să își parcheze mașinile în curți.

„Fac un apel către albaiulienii care locuiesc la case și dețin aututurisme!

Primesc, în ultima perioadă, tot mai multe sesizări din partea unor cetățeni care semnalează faptul că mulți albaiulieni care locuiesc la case nu își parchează mașinile în curți și că, astfel, aglomerează domeniul public și îngreunează atât traficul mașinilor, cât și cel pietonal.

Elit - Gustul Desăvârșit

Recomandarea mea este ca acolo unde există posibilitatea, proprietarii autoturismelor să parcheze în curți. Văd acest lucru ca și o, dacă vreți, dovadă de spirit civic și respect față de ceilalți.
În plus, reamintesc faptul că, în curând, la Alba Iulia se va intra în acțiune cu planurile de mobilitate și că este, imperios necesar, ca pe străzi să nu existe probleme generate de mașini parcate care pot aglomera, inutil, domeniul public.

Le mulțumesc albaiulienilor pentru înțelegere și sper ca acest mesaj să fie înțeles în ideea în care un mic efort poate anihila un disconfort mare!”, a scris viceprimarul Popescu pe Facebook.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Știrea Ta

Politică Administrație

Sport

Monden

Opinii Comentarii

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2022 Ziarul Unirea