Rămâi conectat

Curier Județean

Azi, la Roșia Montană, „Zilele Patrimoniului” și „Mărie, dragă Mărie” în localitatea Cărpiniș

Ziarul Unirea

Publicat

în

„Vă invităm la Cărpiniș de Sfântă Mărie să sărbătorim Măriile noastre” – menționează organizatorii evenimentului ce se desfășoară azi, cu începere de la ora 15, în centrul satului Cărpiniș din comuna Roșia Montană, chiar lângă DN 74A Câmpeni – Abrud. 

Astfel, la serbarea organizată anual de către Primăria și Consiliul Local Roșia Montană vor fi pe scenă tinerii artiști locali Izabela Sicoe, Georgiana Șuluțiu, Aurel Magnificu, Ansamblurile „Brădeana” și „Doina Moțului”, Trupa Zumba, Diana și Andreea Joldeș acompaniați de orchestra condusă de Alin Joldeș, iar recitaluri vor susține Nelu Păucean și Aliana Vecerzan, Paula Pașca, Mile Povan, Delia Jude, Godici cu formația, Jamaika MC, evenimentul fiind prezentat de către profesoara Mirela Mocanu. De asemenea, în cadrul acestuia, organizatorii au anunțat o tombolă și premierea cuplurilor care sărbătoresc „Nunta de aur”.

Totodată, pentru al patrulea an consecutiv, comuna Roșia Montană găzduiește la mijlocul lunii august „Zilele Patrimoniului”, eveniment public cu intrare liberă, care reunește o gamă variată de activități pentru iubitorii de natură și patrimoniu, în acest an desfășurându-se în perioada 15-18 august.

„Ne sunt alături și în acest an Prietenii Roșiei Montane, care organizează de un deceniu Tururi Ghidate la Roșia Montană. Proiecțiile de filme documentare ne sunt recomandate și puse la dispoziție de organizatorii festivalului de film documentar Culese din Balkani. Evenimentul special al acestei ediții – Concertul Stradivarius susținut de Alexandru Tomescu este oferit prin bunăvoința prietenilor de la Agenția de idei.

Ateliere demonstrative de tehnici tradiționale sunt organizate de Asociaţia ARA [Arhitectură. Restaurare. Arheologie] împreună cu voluntarii programului Adoptă o Casă la Roşia Montană, în parteneriat cu meșteri și specialiști ai Muzeului Național de Istorie a Transilvaniei. Serile ne vom încălzi și anima în jurul focului și al gustărilor oferite de Parohia Greco-catolică, Cercetașii din Roșia Montană / Made in Roșia Montană și Parohia Unitariană – parteneri și beneficiari ai programului de restaurări Adoptă o Casă.

Veniți cu prieteni, veniți cu familia, vă asigurăm că programul acestui an va fi pe placul tuturor celor care îndrăgesc Roșia Montană, natura și patrimoniul: tururi ghidate, proiecții de filme/documentare, concert extraordinar Stradivarius, activități și ateliere pentru copii și adulți, expoziții/lansări, pop-up dinner cu povestiri în jurul focului.

Anul acesta ne propunem să ne reunim în fiecare seară în curtea uneia dintre clădirile incluse în programul Adoptă o Casă, în jurul mesei și al focului. Ne vor fi gazde Parohia Greco-catolică – preotul Georgel Manea și familia – de Sfântă Mărie, ziua Hramului bisericii, apoi Cercetașii din Roșia Montană la viitorul lor sediu din Piața Centrală, iar sâmbătă seara, după concertul Stradivarius susținut de Alexandru Tomescu, coborâm la poalele bisericii Unitariene, în curtea casei parohiale.

Nu există taxă de participare, dar ne-am bucura să contribuiți cu o mică donație la acțiunile de recuperare și restaurare pe care le derulăm la fiecare dintre cele 3 clădiri. Toate evenimentele sunt organizate în regim de voluntariat, iar invitații speciali participă pro-bono.” menționează organizatorii „Zilelor Patrimoniului” din acest an, programul complet al evenimentului găsindu-se la adresa: http://bit.ly/ZPRM2019

Ovidiu CULDA


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

Joi și sâmbătă: Acțiuni de ecologizare la Cugir, în cadrul campaniei “Și mie îmi pasă de orașul meu” – Curățenia de Primăvară 2024

Ziarul Unirea

Publicat

în

Joi și sâmbătă: Acțiuni de ecologizare la Cugir, în cadrul campaniei “Și mie îmi pasă de orașul meu” – Curățenia de Primăvară 2024 Primăria Cugir organizează joi și sâmbătă două acțiuni de ecologizare în oraș, în cadrul campaniei “Și mie îmi pasă de orașul meu” – Curățenia de Primăvară 2024. Citește și: Primăria Cugir va […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea