Rămâi conectat

Economie

Avertizare fitosanitară în pomicultură

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Condiţiile climatice din ultimele zile au favorizat apariţia şi dezvoltarea rezervei biologice a focului bacterian al rozaceelor, rapănului, moniliozelor, rezerva biologică a păduchelui din San Jose, păduchelui lânos, afidelor şi a ouălor de acarieni, boli şi dăunători care pot cauza pierderi importante la culturile de pomi fructiferi, se arată într-o avertizare a Unităţii Fitosanitare Alba.
Pentru prevenire şi combatere se recomandă executarea tratamentului pe parcele aflate în timpul repausului vegetativ. Folosiţi unul din produsele sau din amestecurile de mai jos, după caz: *Pentru rezerva de boli: 1. Sulfat de cupru = 3% sau 300 g/10 litri apă (zeamă albastră). Nu este compatibil cu insecticidele de mai jos, se foloseşte singur. Tratamentul se execută înaintea celui cu insecticide. *Pentru rezerva de dăunători: 1. CONFIDOR OIL = 1,5% = 22,5 l/ha sau 2. EMERITE OIL = 1,5% = 22,5 l /ha sau 3. NUPRID OIL sc 004 = 1,5% = 22,5 l/ha. Perioada optimă de tratament este până la umflarea mugurilor cu zeamă albastră şi până la urechiuşa de şoarece cu insecticidele recomandate. Alte recomandări: tratamentul se efectuează în zilele însorite, când temperatura aerului depăşeşte 5 grade Celsius, cu tendinţa de creştere. Pomii se îmbăiază, se folosesc minim 1.500 litri de soluţie/ha. (R.G.)


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRIPublicitate

Știri recente din categoria Economie

Economie

IMM PLUS 2024 – schema de ajutor de stat: Sumele alocate pe programe și cum se acordă sprijinul

Unirea Ziarul

Publicat

în

IMM PLUS 2024 – schema de ajutor de stat: Sumele alocate pe programe și cum se acordă sprijinul Schema de ajutor de stat IMM PLUS și a componentelor acesteia: IMM ROMÂNIA PLUS, AGRO PLUS, IMM PROD PLUS. CONSTRUCT PLUS, INNOVATION PLUS și RURAL PLUS, valabilă până la 30 iunie 2024. a fost apbrobată prin OUG […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea