Avertizare fitosanitară în pomicultură

Mircea Trifu - Primar Alba Iulia

Condiţiile climatice din ultimele zile au favorizat apariţia şi dezvoltarea rezervei biologice a focului bacterian al rozaceelor, rapănului, moniliozelor, rezerva biologică a păduchelui din San Jose, păduchelui lânos, afidelor şi a ouălor de acarieni, boli şi dăunători care pot cauza pierderi importante la culturile de pomi fructiferi, se arată într-o avertizare a Unităţii Fitosanitare Alba.
Pentru prevenire şi combatere se recomandă executarea tratamentului pe parcele aflate în timpul repausului vegetativ. Folosiţi unul din produsele sau din amestecurile de mai jos, după caz: *Pentru rezerva de boli: 1. Sulfat de cupru = 3% sau 300 g/10 litri apă (zeamă albastră). Nu este compatibil cu insecticidele de mai jos, se foloseşte singur. Tratamentul se execută înaintea celui cu insecticide. *Pentru rezerva de dăunători: 1. CONFIDOR OIL = 1,5% = 22,5 l/ha sau 2. EMERITE OIL = 1,5% = 22,5 l /ha sau 3. NUPRID OIL sc 004 = 1,5% = 22,5 l/ha. Perioada optimă de tratament este până la umflarea mugurilor cu zeamă albastră şi până la urechiuşa de şoarece cu insecticidele recomandate. Alte recomandări: tratamentul se efectuează în zilele însorite, când temperatura aerului depăşeşte 5 grade Celsius, cu tendinţa de creştere. Pomii se îmbăiază, se folosesc minim 1.500 litri de soluţie/ha. (R.G.)

Pro România - Ține cu ALBA
ELIT
PMP - Alegeri Locale 2020
USR-Plus - Oameni ca tine schimbă Alba în bine

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

1 comentariu

mariana i 21 februarie 2011 at 9:44

Nu e nevoie sa astepti pana la urechiusa de soarece,stropesti mai devreme,si imbaierea inseamna si stropirea tulpinii pomului,cu incepere de sus .

Comentariile sunt oprite