Avertismentul unui medic infectat cu COVID-19: „Atenție la nas înfundat, gust, miros, inapetență și, eventual, oboseală”

TECHNOVA - Înlocuiește-ți centrala

Avertismentul unui medic infectat cu COVID-19: „Atenție la nas înfundat, gust, miros, inapetență și, eventual, oboseală”

Un medic cardiolog, care a fost depistaz pozivit cu COVID-19, a vorbit despre principalele simptome pe care le dă virusul. Acesta le transmite colegilor să fie atenți la următoarele simptome: nasul înfundat, lipsa gustului și/sau a mirosului, inapetență și, eventual, oboseală.

Potrivit unui mesaj al medicului cardiolog, o femeie de la Spitalul Penitenciar Dej transmis colegilor, aceasta și-a făcut testul pentru coronavirus la sugestia unei prietene și a fost depistată pozitiv, fiind internată la Spitalul de Pneumologie Cluj-Napoca.

ELIT

„Atenție la nas înfundat, fără gust, fără miros, inapetență și, eventual, oboseală. Cazul meu a început astfel. Soțul, de o săptămână cu tuse seacă, obstrucție nazală ca o banală viroza, de vineri fără gust, fără miros, afebril. Eu, de vineri, cu obstrucție nazală, de duminică fără gust, fără miros. Luni, ușoară oboseală și inapetență, fără febră. În exagerarea mea, marți, am cerut părerea unei prietene ATI-iste de la Infecțioase Cluj și ne-a sugerat să facem testul Covid știind că intrăm în colectivitate. Ne-a venit rezultatul că suntem pozitivi. Suntem internați la Pneumologie Cluj”, arătat medicul dejean.

Aceasta a susținut că toți pacienții săi pe care i-a consultat probabil nu vor avea nimic, deoarece în timpul consultul medical a purtat mască și mănuși.

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419