Ziarul Unirea

Avertismentul unui expert britanic. Copiii sunt extrem de contagioși: Ar avea o cantitate de virus de o mie de ori mai mare în nas decât e necesar pentru a te infecta

TECHNOVA - Înlocuiește-ți centrala

Părerile și informațiile despre infecția cu virusul SARS-CoV-2 sunt împărțite chiar și în rândul experților referitor la modul de transmitere dar și la gradul de infețiozitate în cazul persoanelor asimptomatice. Un cercetăror englez susține faptul că este posibil ca infecția cu COVID-19 să poată fi răspândită de către copii ca și cum ar răspândi răceli obișnuite.

Copiii pot fi capabili să răspândească infecția cu Covid-19 la fel de ușor cum pot răspândi și un alt tip de coronavirus – răceala comună, a spus William Haseltine, fost profesor la Harvard Medical School.

ELIT

„Există toate motivele pentru a suspecta că acest virus, deși te poate ucide, se comportă cam ca „un virus rece”, în ceea ce privește transmisia. Cine transmite răcelile? Copiii transmit răcelile”, a declarat Haseltine, luni, pentru CNN.

„Acest lucru este valabil pentru aproape toate bolile respiratorii, inclusiv răcelile cauzate de coronavirusuri. Acesta este unul dintre acei „veri””, a adăugat el. „Folosește chiar același receptor – canalele nazale – așa cum fac virusurile reci. Se întâmplă doar să fie un virus rece care, de asemenea, ucide (coronavirusul – n.r.)”, mai spune expertul.

În context, acesta a avertizat: Copiii pot fi infectați cu COVID-19 și îi pot infecta pe alții alții, așa că ar trebui să poarte măști.

Mai mult decât atât, spune el, copiii de până la cinci ani pot fi „extrem de infecțioși pentru alte persoane”.

„Se dovedește că au o cantitate de virus de o mie de ori mai mare în nas decât îți trebuie ca să infectezi, deci sunt foarte contagioși”, aconchis William Haseltine.

Sursa: realitatea.net

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419