Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Curier Județean

Autovehicule și dotări noi pentru polițiștii din Alba: Proiectul pentru dezvoltarea IPJ Alba, pe masa consilierilor județeni

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Consilierii județeni din Alba au pe masa ședinței din 26 ianuarie un proiect de hotărâre pentru achiziționarea unor autovehicule și echipamente, pentru a crește capacitatea operațională și de investigare a polițiștilor din județ.

În cursul anului 2023 Inspectoratul de Poliţie Judeţean Alba va continua acţiunile pentru creşterea gradului de siguranţă şi protecţie a cetăţenilor, menţinerea sub control a fenomenului infracţional, prevenirea şi combaterea acestuia şi va urmări realizarea reformelor instituţionale şi intensificarea acţiunilor poliţieneşti, în colaborare şi cu sprijinul partenerilor sociali.

Având în vedere modificările actuale referitoare la fluxul de resurse umane existente la nivelul unităţii, cerinţa de securitate şi protecţie a datelor nu poate fi dusă la îndeplinire fără mijloacele tehnice adecvate, în măsură să asigure o mai mare versatilitate în asigurarea managementul subunităţilor teritoriale.

Dezvoltarea şi menţinerea acestei caracteristici a managementului, în cazul acestor structuri teritoriale, este interdependentă şi de asigurarea unor măsuri ridicate de securitate si protecţie, având în vedere deţinerea şi folosirea unor bunuri, valori, documente privind gestionarea patrimoniului, suporturi de stocare a datelor, informaţiilor clasificate.

Astfel, este imperios necesară creşterea cantitativă şi calitativă a echipamentelor tehnice, pentru componenta de procesare IT profesională şi folosirea acestora în activităţile specifice, la nivelul tuturor structurilor Inspectoratului de Poliţie Judeţean Alba, aceasta urmând a conduce la eficientizarea serviciului poliţienesc.

În cadrul activităţilor investigative este necesar folosirea de către poliţiştii de investigaţii criminale, a unui autovehicul de marcă străină, care să nu fie identificabil uşor cu lotul de autovehicule cu care este dotată Poliţia Română.

Astfel activităţile desfăşurate, informaţiile obţinute, ar putea conduce mult mai uşor la identificarea unor autori de infracţiuni, depistarea unor urmăriţi naţional posesori de mandate de executare a pedepsei.

De asemenea, pentru identificarea unor autori de infracţiuni care nu sunt cunoscuţi, au fost nenumărate cazuri în care a fost nevoie ca poliţiştii să facă pânde în diferite locuri, iar autoturismele din dotare nu au corespuns unei astfel de activităţi, astfel că este imperios necesară achiziţionarea un autovehicul.

În cadrul sesizărilor primite privind morţi suspecte de animale au existat situaţii în care s- a impus ca respectivele cadavre să fie transportate de către lucrării Biroului pentru Protecţia Animalelor din diferite locaţii de pe raza judeţului Alba la sediul DSVSA Alba în vederea efectuării necropsiei. Transportul s-a efectuat prin intermediul utilitarelor de serviciu însă pentru ca activitatea să se desfăşoare cu respectarea normelor sanitare se impune achiziţionarea unor containere frigorifice care să corespundă unor astfel de activităţi.

Totodată, în practica existentă la nivelul Biroului, au fost identificate situaţii când predarea animalelor decedate către reprezentanţii DSVSA nu a fost posibilă fapt care a determinat păstrarea animalului la proprietarul acestuia, aspect care generează o nemulţumire pentru populaţie.

În acest context, apreciem că este imperios necesară achiziţionarea echipamentelor.

Au fost întâmpinate anumite dificultăţi în organizarea şi desfăşurarea în bune condiţii a activităţilor de pregătire în domeniul pregătirii în domeniul tragerii cu armamentul din dotare, în sensul că activitatea se realizează în 2 poligoane de pe raza judeţului Alba, iar acestea nu aparţin I.P.J. – ului, ci a unor unităţi militare.

De asemenea, aceste poligoane deservesc şi alte instituţii ale statului (S.R.I., O.R.I., U.T.A.I. Alba, B.C.C.O. Alba, I.J.J. Alba, I.S.U. Alba şi alte U.M.) astfel că pentru desfăşurarea şedinţelor de tragere, în condiţii optime ar fi necesar ca aceste şedinţe să fie executate în mai multe zile şi mult mai des decât în condiţiile în care se desfăşoară în prezent.

Biroul Pregătire Profesională din cadrul I.P.J. Alba conduce şedinţe de pregătire practică în locaţii diferite, la distanţă considerabilă de sediul principal din Galda de Jos, uneori în zone greu accesibile, iar aceste activităţi necesită transportul materialelor necesare diverselor tipuri de antrenament (jaloane, ţinte, benzi de delimitare, saltele de sport, greutăţi, etc.), care au un volum mare.

În prezent Biroul nu are în dotare un autovehicul care să deservească aceste nevoi, respectiv să întrunească specificaţiile necesare pentru transportul acestor elemente de volum, precum şi transportul instructorilor.

În concluzie, Biroul Pregătire Profesională din cadrul I.P.J. Alba necesită înzestrarea cu un autovehicul cu aceste caracteristici constructive ( pick-up sau break).


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

Accident în Alba Iulia, zona Dedeman: Două mașini implicate. Traficul este îngreunat

Bogdan Ilea

Publicat

în

Accident în Alba Iulia, zona Dedeman: Două mașini implicate. Traficul este îngreunat Un accident rutier s-a petrecut în data 25 aprilie, în Alba Iulia, zona Dedeman, între două mașini care s-au tamponat. Pompierii au intervenit pentru asigurarea măsurilor specifice. Pompierii din Alba Iulia intervin cu două autospeciale, 1 ASAS și 1 EPA pentru asigurarea măsurilor […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea