Autostrada Sibiu-Pitești: problema gândacului este pe cale de dispariţie

TECHNOVA - Înlocuiește-ți centrala

Autostrada Sibiu-Pitești: problema gândacului este pe cale de dispariţie

Marcel Boloş, la finalul audierilor în cadrul comisiilor parlamentare, a fost întrebat, ce se întâmplă cu finanţarea pe autostrada Piteşti-Sibiu.

Ministrul Fondurilor Europene, Marcel Boloş, spune că a cerut amânarea cu o lună a evaluării proiectului auto străzii Piteşti-Sibiu, precizând că „se pare că problema gândacului este pe cale de dispariţie” şi afirmând că a reuşit lămurirea problemelor la nivel tehnic ridicate de către Comisia Europeană.

ELIT

„Am cerut amânarea cu o lună a evaluării proiectului, se pare că problema gândacului este pe cale de dispariţie, în sensul că am reuşit să lămurim problemele la nivel tehnic, din punct de vedere al problemelor ridicate de către Comisia Europeană. Eu sper ca să vă putem da vestea finală în curând că problema este eliminată”, a spus ministrul.

El a precizat că acest proiect nu afectează gândacul-croitor.

„Ne-au solicitat o serie de precizări în cadrul planurilor de management înaintate pe aceste situri Natura 2000. Aceste precizări erau de natură să asigure Comisia Europeană că speciile de floră, faună inclusiv gândacul-croitor, este păzit de partea aceasta de realizare a proiectului de infrastructură. Am avut două runde de discuţii cu dumnealor, ultima a fost chiar sub forma unei videoconferinţe. (…) Le-am spus că nu afectează gândacul-croitor şi că nu e nevoie de măsuri suplimentare”, a explicat ministrul Fondurilor Europene. Boloş a subliniat, totodată, că proiectul va trece prin toate direcţiile de specialitate ale Comisiei Europene în vederea emiterii deciziei finale de finanţare.

„Amânarea cu o lună este ca urmare a faptului că demersurile care se fac la nivelul Direcţiilor din cadrul Comisiei Europene nu sunt numai cele de mediu. Proiectul trece prin toate direcţiile de specialitate de la nivelul Comisiei Europene pentru ca să se emită decizia finală de finanţare. S-ar putea ca, în termenul de o lună solicitat, dacă va fi suficient pentru Comisie, să avem decizia. În acele clarificări pe care le-am dat am limpezit tot ce era de clarificat pe zona aceasta a impactului pe care îl are realizarea autostrăzii”, a menţionat demnitarul.

Sursa: adevărul.ro

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419