Autostrada Sebeș-Turda: Fonduri alocate de Guvern pentru 915 imobile expropriate de pe amplasamentul suplimentar – Lot 3, pe raza localităților Aiud și Mirăslău

PRO ROMÂNIA - Alegeri parlamentare 2020

Guvernul a aprobat, în ședința de astăzi, declanșarea procedurilor de expropriere a imobilelor proprietate privată aflate pe amplasamentul suplimentar care fac parte din coridorul de expropriere al lucrării Autostrada Sebeș — Turda — Lot 3, precum și fondurile necesare pentru plata despăgubirilor.

VIDEO: Filmare cu drona pe AUTOSTRADA Sebeș-Turda. Stadiul lucrărilor pe lotul II, între Alba Iulia și Aiud Printr-o Hotărâre, Guvernul a alocat suma de 1,126 milioane de lei, fonduri destinate despăgubirii proprietarilor ale căror imobile vor fi expropriate pe amplasamentul suplimentar al Autostrăzii Sebeș — Turda — Lot 3. Este vorba despre 915 imobile situate pe raza localităților Aiud și Mirăslău din județul Alba, în suprafață totală de 289.407 mp.

USR - Alegeri parlamentare 2020

Proiectul ”Autostrada Sebeș-Turda” prevede construirea autostrăzii pe teritoriul județelor Alba și Cluj, pe o lungime totală de 70 km.

PMP - Alegeri parlamentare 2020

Sumele necesare despăgubirilor se alocă de la bugetul de stat, prin bugetul Ministerului Transporturilor și au rezultat ca urmare a Raportului de expertiză întocmit de către un expert autorizat al Asociației Naționale a Evaluatorilor Autorizați din România (ANEVAR), conform Legii 255/2010 privind exproprierea pentru cauză de utilitate publică necesară realizării unor obiective de interes național, județean sau local, cu modificările și completările ulterioare, precum și normelor metodologice de aplicare a acesteia.

Biroul de presă al Guvernului

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419