Autostrada Lugoj – Deva, loturile 3 și 4: Cele două tronsoane au toate şansele să fie date în folosinţă înainte de luna august

Mircea Trifu - Primar Alba Iulia

La viitoarea autostradă Lugoj – Deva, lucrările pe loturile 3 şi 4 trebuiau finalizate încă din vara anului 2016, potrivit contractului iniţial. Ministrul Transporturilor a inspectat şantierul celor două tronsoane şi a dat un nou termen de finalizare a acestora.

Ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc, a inspectat, joi, şantierele Loturilor 3 şi 4 din viitoarea autostradă Lugoj – Deva. În timpul unei conferinţe de presă, ministrul a precizat că pe ambele tronsoane stadiul fizic al lucrărilor a depăşit 93 la sută şi că antreprenorii nu întâmpină probleme deosebite.

Pro România - Ține cu ALBA
ELIT

Astfel, înainte de luna august, cele două loturi care însumează 43 de kilometri au toate şansele să fie date în folosinţă.

PMP - Alegeri Locale 2020
USR-Plus - Oameni ca tine schimbă Alba în bine

„Lotul 4 are un progres de 95 la sută. Acolo a fost o problemă la acel versant, care trebuia consolidat (n.r. dealul de la marginea satului Şoimuş). Antreprenorul ne-a asigurat că va fi finalizat înainte de luna august. Lotul 3 are un progres fizic de 93 la sută. Am oprit în anumite locuri unde ştiam că sunt pucte sensibile (au fost o cedare de terasament şi anumie decopertări), dar am văzut că s-au remediat. Antreprenorul de pe lotul trei mi-a spus că în luna iulie se vor finaliza lucările”, a declarat ministrul Răzvan Cuc.

Construcţia Loturilor 3 şi 4 ale viitoarei autostrăzi din vestul ţării (între Şoimuş şi Holdea) a demarat la începutul anului 2014, iar lucrările aveau termen de finalizare în vara anului 2016. Soarta unui sector de 12 kilometri din Lotul al doilea al viitoarei Autostrăzi Deva – Lugoj, un lot din care 17 kilometri au fost daţi în folosinţă în martie 2017, a rămas incertă.

Proiectul care prevede construţia unor ecoducte între Coşeviţa şi Margina, încă nu a fost atribuit vreunui constructor.

 

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419