Rămâi conectat

Politică Administrație

Autorităţile din Alba iau măsuri de protecţie a persoanelor expuse la ger

Sfarlea Ioana Raluca

Publicat

în

În condiţiile în care, în judeţul Alba, temperaturile vor fi extrem de scăzute până mâine seară la ora 18:00, azi, la sediul Instituţiei Prefectului – Judeţul Alba, a avut loc o şedinţă operativă, care a avut ca obiectiv stabilirea modului de acţiune în vederea protecţiei persoanelor fără adăpost şi ale celor care locuiesc în spaţii neîncălzite, ţinând cont de riscul de hipotermie şi degerături la care acestea sunt expuse.

La şedinţa, care a avut loc la Instituţia Prefectului – Judeţul Alba, au participat prefectul Flaviu Cozuc, subprefectul Cornel Murg şi reprezentanţii ISU, IJP, IJJ, DSP Alba, ai Unităţii de Primire Urgenţe din cadrul Spitalului Judeţean Alba, precum şi ai Poliţiei Locale a municipiului Alba Iulia.

Conform celor stabilite de către autorităţi, în cazul în care la Unitatea de Primire Urgenţe se vor prezenta persoane fără adăpost, acestea vor fi preluate de către personalul medical şi, după primirea îngrijirilor medicale, dacă este cazul, vor fi transportate la adăposturile special amenajate de către autorităţile locale. Zonele care sunt frecventate de obicei de persoanele fără adăpost vor fi verificate permanent de către Serviciul Judeţean de Ambulanţă, echipajele inspectoratelor de poliţie şi jandarmi, în colaborare cu poliţiştii locali, care se vor asigura că persoanele fără adăpost ajung fie la Unitatea de Primire Urgenţe, fie direct la adăposturile speciale amenajate de autorităţile locale.

Toate comitele locale pentru situaţii de urgenţă din Alba au primit în această dimineaţă solicitarea prefectului Flaviu Cozuc privind luarea tuturor măsurilor de prevenire a deceselor prin hipotermie şi asigurarea protecţiei persoanelor fără adăpost, precum şi a celor care locuiesc în spaţii neîncălzite.

Ca urmare, primarii, în calitatea lor de preşedinţi ai comitetelor locale pentru situaţii de urgenţă, au obligaţia de a pune în aplicare planurile locale pentru gestionarea situaţiilor de urgenţă specifice sezonului de iarnă, identificarea persoanelor nevoiaşe sau fără adăpost şi asigurarea măsurilor de adăpostire a acestora în centrele sociale sau alte adăposturi amenajate în acest sens, prin grija serviciilor sociale, menţinerea permanentă a legăturii cu echipajele de poliţişti, jandarmi şi poliţişti locali în scopul verificării zonelor frecventate de persoanele fără adăpost şi comunicarea cu serviciul de ambulanţă sau ISU Alba pentru transportarea către unităţile spitaliceşti a persoanelor care au suferit degerături.

Centrul Meteorologic Regional Transilvania – Sud al Administraţiei Naţionale de Meteorologie anunţă că, în judeţul Alba, începând din 15 decembrie, o dată cu expirarea codului galben de ger, vremea se va încălzi uşor în zonele înalte, iar în cursul nopţii de sâmbătă spre duminică, se vor semnala precipitaţii sub formă de ninsoare. În următoarele zile, vremea se anunţă normală din punct de vedere termic.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

Comuna Ciuruleasa va avea 16 containere pentru colectarea deșeurilor: Licitația pentru un centru de colectare prin aport voluntar, lansată în SEAP

Bogdan Ilea

Publicat

în

Comuna Ciuruleasa va avea 16 containere pentru colectarea deșeurilor: Licitația pentru un centru de colectare prin aport voluntar, lansată în SEAP Comuna Ciuruleasa a lansat licitația pentru centrul de colectare a deșeurilor prin aport voluntar. Proiectul, de peste 2 milioane de lei, cuprinde 16 containere pentru colectarea deșeurilor provenite de la gospodării sau instituții. Construcția […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea