Rămâi conectat

Economie

Austriecii au scos 2 miliarde de euro din România, iar francezii 800 de milioane euro

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

Bancherii austrieci au tăiat expunerile pe România în trimestrul al treilea din 2011 cu circa 1,9 mld. euro comparativ cu nivelul înregistrat la jumătatea anului trecut, sub presiunile de reducere a vulnerabilităţii la risc şi de consolidare a capitalurilor, arată datele centralizate de Banca Reglementelor Internaţionale( BRI). Astfel, expunerea locală a austriecilor a scăzut la 29 mld. euro, însă nu şi-au pierdut poziţia de principali finanţatori ai României.
Grupurile austriece prezente pe piaţa locală sunt Erste – prin BCR, Raiffeisen, Volksbank şi UniCredit Bank Austria – reprezentată de UniCredit Ţiriac Bank. La nivel declarativ, acţionarii marilor bănci locale susţin că nu-şi retrag banii, însă statisticile internaţionale îi contrazic.(A.C.)


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRIPublicitate

Știri recente din categoria Economie

Economie

România umilită de Bulgaria. Inflația la vecini a ajuns la 3% în timp ce țara noastră conduce topul exploziei în UE

Unirea Ziarul

Publicat

în

România umilită de Bulgaria. Inflația la vecini a ajuns la 3% în timp ce țara noastră conduce topul exploziei în UE Rata anuală a inflaţiei în Bulgaria a încetinit în martie la 3%, de la 3,3% în luna precedentă, ajungând la cel mai redus nivel din iulie 2021, arată datele publicate luni de Institutul Naţional […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea