Rămâi conectat

Ştirea zilei

Augustin Căpâlnaș, fost preot și purtător de cuvânt al IPJ Alba, prins cu permis fals în 2014, condamnat la închisoare cu suspendare

Ziarul Unirea

Publicat

în

Cazul lui Augustin Căpâlnaș, fost preot ajuns sub-comisar de poliție, care s-a distins printr-o impostură ce a șocat întreaga opinie publică, generând un scandal în care toată conducerea Politiei Rutiere a ajuns să fie cercetată, s-a finalizat cu comndamnarea acestuia la 2 ani şi jumătate de închisoare cu suspendare.

Preot şi şofer la Arhiepiscopia Alba Iulia, pentru 10 ani, apoi polițist la Rutieră Alba Iulia și purtător de cuvânt al IPJ Alba, sub-comisarul de poliţie Augustin Căpâlnaș a fost prins cu permis de conducere fals. Acesta a condus timp de peste 15 ani autoturisme, fără să fi deținut niciodată vreun permis auto.

Pe lângă autoturismul personal, polițistul a condus mașini de poliție din cadrul IPJ Alba și Poliția rutieră București dar şi autoturisme ale Arhiepiscopiei Ortodoxe din Alba Iulia. Transferat la Bucureşti, Căpâlnaş a fost în repetate rânduri escortă la importanți oameni de stat români şi străini, în cadrul unor evenimente oficiale.

Parchetul de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie a fost sesizat in cazul lui Capalnas, la 1 aprilie, sub aspectul savarsirii infractiunilor de fals material in inscrisuri oficiale, uz de fals si conducere fara permis.

Din verificari a rezultat ca Augustin Capilnas a condus fara permis masini de serviciu, in perioada februarie 2012 – septembrie 2013. Politistul a prezentat un document in fotocopie reprezentand un permis de conducere, care avea inscrise datele personale si fotografia sa, insa era emis pentru un alt titular, potrivit procurorilor.

CITEȘTE ȘI: Şeful Poliţiei Rutiere a fost demis în urma scandalului cu Augustin Căpâlnaș – polițistul prins cu permis auto fals

Ofiterul Augustin Capalnas, de la Directia Rutiera,  a demisionat din functie in 31 mai 2014. Totodata, Paul Toma, al patrulea ofiter cercetat in cazul Capalnas, a fost sanctionat cu atentionare. Pe de alta parte, seful Politiei Romane a dispus sesizarea Parchetului, la finalizarea tuturor verificarilor efectuate de Directia Control Intern din IGPR, referitoare la Augustin Capalnas, fiind identificate indicii cu privire la fapte de natura penala privind incadrarea si promovarea acestuia in structurile Politiei Romane.

Parcurs profesional “fără permis de conducere”

Augustin Căpâlnaș a renunțat la preoție în anul 2004, după ce a facut un curs la Ministerul Administratiei si Internelor (MAI). A absolvit in 1996 cursurile Facultatii de Teologie din cadrul Universitatii Babes-Bolyai din Cluj-Napoca.

În anul 2004 fostul a fost numit ofiter de relatii cu publicul la Școala de Agenţi de Politie din Cluj-Napoca.

CITEȘTE ȘI: Incredibil! Augustin Căpâlnaș, fost preot și purtător de cuvânt al IPJ Alba, prins cu permis fals. Este comisar la Directia Rutieră

Fostul preot a fost purtător de cuvânt la Inspectoratul Politiei Județene Alba. Din anul 2009 a fost transferat la București inspector de poliție în cadrul Directiei Rutiere din cadrul Politiei Romane și recent a fost depistat că nu poseda permis de conducere. În scurt timp, a fost avansat comisar-șef în cadrul aceleași Direcții Rutiere.

În urma trecerii polițistului Augustin Căpâlnaș de la Departamentul Educatie Rutieră la Directia operativă a Politiei Rutiere a fost nevoie, la reîncadrare, de verificarea sa completă in baza de date a Poliției.

Colegii farseorului au rămas uimiți de faptul că acesta nu a avut niciodată permis de conducere. El prezenta tot timpul o copie a unui permis de conducere al unei persoane care avea un nume aproape identic cu al lui, diferența fiind de o singură literă. Halucinant este faptul că el nu avea nici măcar un permis fals de conducere.

Căpâlnaș le spunea superiorilor ca va aduce permisul ulterior. Le prezenta în schimb o copie a unui permis valabil, al unei persoane care nu avea nicio legătura cu el, existând posibilitatea ca această copie să fie falsificată. Pe lângă sutele de amenzi și permise suspendate șoferilor indisciplinați, Căpâlnaș a făcut parte și din comisia de jurizare a concursului National “Educație rutiera – Educație pentru viata“ organizat in judetul Satu Mare.

Bogdan Presecan


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

LOCURI de MUNCĂ în județul Alba, la data de 16 APRILIE 2024: 551 posturi sunt disponibile în Alba Iulia, Aiud, Câmpeni, Ocna Mureș, Sebeș și Teiuș

Ziarul Unirea

Publicat

în

LOCURI de MUNCĂ în județul Alba, la data de 16 APRILIE 2024: 551 posturi sunt disponibile în Alba Iulia, Aiud, Câmpeni, Ocna Mureș, Sebeș și Teiuș Persoanele interesate să ocupe un loc de muncă pot viziona ofertele accesând www.anofm.ro, selectați AJOFM Alba, secțiunea Persoane fizice – Locuri de muncă vacante sau se pot prezenta la […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea