Rămâi conectat

Actualitate

Au pus în pericol siguranța rutieră: Trei șoferi, din Aiud, Stremț și Horea, prinși de polițiști băuți la volan. Unul dintre ei avea alcoolemie de 0,95mg/l

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

În noaptea de luni spre marți, poliţiştii din Alba au depistat 3 şoferi care conduceau autoturisme, pe drumurile publice, fiind sub influenţa băuturilor alcoolice. Inspectoratul de Poliţie Judeţean Alba atrage atenţia cu privire la efectele consumului de alcool asupra capacităţii de conducere a autovehiculelor şi creşterea riscului de producere a accidentelor.     

La data de 12 martie a.c., în jurul orei 20.30, poliţiştii rutieri din Aud l-au depistat pe un bărbat de 54 de ani, din municipiul Aiud, în timp ce conducea un autoturism fiind sub influenţa băuturilor alcoolice.

În urma testării conducătorului auto cu aparatul etilotest, a rezultat valoarea de  0,44 mg/litru alcool pur în aerul expirat, motiv pentru care a fost condus la spital unde  i-au fost recoltate mostre de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.

Faţă de conducătorul auto, cercetările sunt continuate sub aspectul comiterii infracțiunii de conducere sub influenţa alcoolului.

Tot ieri, 12 martie, în jurul orei 22.30, poliţiştii Secţiei 3 Poliţie Rurală Aiud l-au depistat pe un bărbat de 73 de ani, din comuna Stremţ, judeţul Alba, în timp ce conducea un autoturism pe raza comunei, fiind sub influenţa băuturilor alcoolice.

În urma testării conducătorului auto cu aparatul etilotest, a rezultat valoarea de 0,60 mg/litru alcool pur în aerul expirat, motiv pentru care a fost condus la spitalul din Aiud unde i-au fost recoltate mostre de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei.

Faţă de conducătorul auto, cercetările sunt continuate sub aspectul comiterii infracțiunii de conducere sub influenţa alcoolului. 

La data de 13 martie a.c., în jurul orei 03.20, poliţiştii de siguranţă publică din cadrul Poliţiei Oraşului Cîmpeni, în timp ce acţionau pe DN75, l-au depistat pe un tânăr de 30 de ani, din comuna Horea, judeţul Alba, în timp ce conducea un autoturism fiind sub influenţa băuturilor alcoolice.

În urma testării conducătorului auto cu aparatul etilotest, a rezultat valoarea de 0,95 mg/l, alcool pur în aerul expirat, motiv pentru care a fost condus la spital unde i-au fost recoltate mostre de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.

Faţă de conducătorul auto, cercetările sunt continuate sub aspectul comiterii infracțiunii de conducere sub influenţa alcoolului.

IPJ Alba: Stimaţi conducători auto, consumul de alcool reprezintă una din cauzele frecvente de conturbare a capacitații de conducere, deși exista tendința de a se subestima rolul său.

De cele mai multe ori, conducătorii auto aflaţi sub influenţa alcoolului comit încălcări ale normelor de circulaţie, conduc cu viteză excesivă, se angajează în depăşiri neregulamentare sau execută în mod periculos virajele.

Consumul de băuturi alcoolice reduce viteza de reacţie şi precizia mişcărilor şi poate determina scăderea acuităţii vizuale şi auditive a şoferilor.

Legea pedepseşte aspru conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul după ce şoferul acestuia a consumat băuturi alcoolice, iar concentraţia de alcool în sânge depăşeşte limita legală! 

Astfel, pedeapsa prevăzută este închisoare de la 1 la 5 ani pentru conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană care are o îmbibaţie alcoolică de peste 0,80 g/l alcool pur în sânge.

Consumul de alcool constituie un factor de mare risc asupra traficului rutier, influenţând în mare măsură producerea accidentelor de circulaţie! Nu conduceţi sub influenţa alcoolului!


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Prognoza METEO de 1 Mai și de Paște 2024. Când se va încălzi vremea?

Unirea Ziarul

Publicat

în

Prognoza METEO de 1 Mai și de Paște 2024. Când se va încălzi vremea? ANM anunță momentul în care se va încălzi vremea: prognoza detaliată de Paște și 1 Mai 2024 Alina Șerban, meteorolog ANM, a explicat că, începând din acest weekend vremea va intra într-un proces de încălzire, iar temperaturile maxime vor ajunge în […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea