Au prădat un cabinet veterinar din Alba şi au furat peste 50 de mii de lei. Bărbaţi din Ştei, arestaţi pentru 30 de zile

Au prădat un cabinet veterinar din Alba şi au furat peste 50 de mii de lei. Bărbaţi din Ştei, arestaţi pentru 30 de zile

Trei bărbaţi din Ştei, suspectaţi de implicare în spargerea unui cabinet veterinar din Scărişoara, judeţul Alba, au fost arestaţi pentru 30 de zile de judecătorii din Beiuş. Hoţii au reuşit să fure peste 50 de mii de lei dintr-un dulap metalic din incinta cabinetului. Doi dintre ei au fost implicaţi în mai multe spargeri date în zona oraşelor Ştei şi Beiuş. Ei au fost arestaţi anterior după zeci de descinderi ale poliţiştilor şi procurorilor.

Procurorii beiuşeni au confirmat că arestarea celor trei a fost făcută vineri, 20 octombrie, printr-o hotărâre a Judecătoriei din oraş. Potrivit unui comunicat transmis de prim-procurorul Parchetului Beiuş, Cristina Birta, „în noaptea de 09/10.10.2017 în jurul orelor 00:00, Lazăr Constantin, Murari Răzvan Lucian și Ilieș Mădălin Ionuț, s-au deplasat pe raza comunei Scărișoara, jud.Alba, unde au pătruns prin forțarea unui geam de tip termopan în incinta cabinetului veterinar (…), iar dintr-un dulap metalic au sustras suma de aproximativ 50.000 lei și suma de 150 euro, după ce în prealabil au forțat sistemul de închidere al acestuia de tip lacăt.”

O zi mai târziu, Lazăr şi Murari au fost reţinuţi de poliţiştii coordonaţi de un procuror de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Beiuş. Anchetatorii au făcut 21 de percheziții domiciliare în Ștei, Vașcău, Nucet, Lunca, Câmpani, Lazuri de Beiuș și în Beiuş.

Poliţiştii au descins la domiciliul unor persoane fizice sau la sediul unor firme şi au ridicat ceasuri, parfumuri, bijuterii, telefoane mobile şi aparatură electronică despre care există date că provin din furturi.

În plus, au fost găsite cagule, mănuşi, leviere, baros şi arme albe folosite, se pare, la comiterea infracţiunilor, dar şi peste 75.000 de lei.

Arestaţi pe 12 octombrie, Lazăr şi Murari s-au ales cu un nou mandat pe 20 octombrie, emis de judecătorii beiuşeni. Aceiaşi care l-au arestat, în aceeaşi zi, pe Mădălin Ilieş.

Sursa: digi24.ro

Save

Save

Save