Rămâi conectat

Ştirea zilei

„Ați amanetat viitorul albaiulienilor!” Ce spune primarul Gabriel Pleșa, după ce bugetul local al orașului NU a fost votat

URSALEȘ Iulian

Publicat

în

„Ați amanetat viitorul albaiulienilor!” Ce spune primarul Gabriel Pleșa, după ce bugetul local al orașului NU a fost votat în ședința CL de astăzi

În urma votului negativ primit din partea majorității consilierilor locali ai municipiului Alba Iulia asupra bugetului local pentru acest an, primarul Gabriel Pleșa a reacționat, printr-un comunicat distribuit în mediul online.

„În mod egoist, proiectul de buget al municipiului Alba Iulia a fost sabotat politic, de către niște iresponsabili! Alianța toxică PNL-PSD blochează proiectele de dezvoltare ale orașului.

Achizițiile, bursele școlare, subvențiile pentru transport, investițiile pentru mai binele albaiulienilor au fost aruncate în aer, în mod egoist și iresponsabil, de o mână de consilieri care au uitat interesul cui îl reprezintă în Consiliul Local Alba Iulia!

Elit - Gustul Desăvârșit

Bugetul de venituri și cheltuieli pentru anul 2023 a picat la vot! Nu a fost pe placul celor care aveau responsabilitatea de a face propuneri pentru a-l îmbunătăți, de a participa la dezbaterea publică ce l-a avut ca subiect, asta dacă ar fi înțeles importanța aprobării celui mai important proiect de peste an.

Nu pentru primar, ci pentru oameni, pentru Alba Iulia! Încercând să mă sabotați pe mine, ați sabotat întreaga comunitate, căreia, culmea, veți veni apoi să îi cereți votul, punând degetul pe rănile deschise chiar de voi! Vorbiți de proiecte întârziate, când astăzi ați decis nu doar amânarea unor investiții vitale, ci chiar paralizarea activității administrației locale!

Proiectul de buget a fost în consultare publică încă din 11 ianuarie! Aveați formulele corecte? Știați cum ar fi fost mai bine de calculat bugetul? Cine v-a oprit să-l perfectați? Concluzia este una singură. Nu ați vrut! Temele și le-au făcut cei din aparatul de specialitate, cei care an de an lucrează, cu vreme bună înainte, și calculează la virgulă, tocmai pentru ca propunerea de buget să nu lase loc de îndoială. Nu ați venit cu sugestii nici dumneavoastră, domnule Marius Hațegan, în calitate de președinte al organizației Alba Iulia, nici consilierii locali PNL, fiindcă, probabil, n-au avut cale liberă de la partid, nici chiar viceprimarul Marius Filimon, care are în subordine, printre altele, și Direcția Tehnică, cu Investițiile!

CITEȘTE ȘI: Bugetul local al municipiului Alba Iulia A PICAT cu 12 voturi ÎMPOTRIVĂ!

În ce mă privește, expertiza oamenilor de specialitate din aparatul primăriei este vitală, iar în acest sens vă asigur că proiectul bugetului a fost structurat în urma consultărilor cu șefii de departamente din primărie, cum este și normal, fiindcă ei sunt cei mai în măsură să estimeze, realist, nevoile financiare pentru proiectele pe care le derulează. Dar asta nu înseamnă că nu am ținut cont de părerile consilierilor locali care au venit cu sugestii concrete, ce aduc plus valoare municipiului.

Mânați de iresponsabilitatea unui așa-zis lider politic care, fără a vă consulta, a luat cu de la sine putere decizia de a sacrifica dezvoltarea orașului, cu speranța de a se erija, mai târziu, în varianta ideală de candidat la funcția de primar, ați amanetat viitorul albaiulienilor!

Poate ați uitat promisiunea făcută albaiulienilor de către Consiliul Județean Alba, acum un an, când ați spus că vom avea parcare supraetajată lângă Spitalul Județean de Urgență Alba Iulia, și v-am trecut în folosință acel teren!? Acum trebuia să fie deja gata, dar consiliul județean nu a terminat nici studiul de fezabilitate! Cam asta a fost respectarea promisiunilor față de Alba Iulia! Aici de ce nu interveniți, domnule vicepreședinte al Consiliului Județean Alba, Marius Hategan?

Pentru mine, pe primul loc se află albaiulienii și nevoile lor, nu aspirațiile politice ale unora! Dovediți că și pentru dumneavoastră este la fel! Veniți să argumentați și să amendați acest proiect de buget, care, fără dar și poate, a fost și este perfectibil. Asta pentru a dovedi, măcar în ședința viitoare, că nu interesul politic primează, ci bunul mers al municipiului. Nu puteți alege să faceți rău, în mod deliberat, acelorași cetățeni cărora pretindeți că le reprezentați interesele. Politica contrelor paralizează activitatea oricărei comunități.

Puteți face opoziție oricum doriți, dar nu în ceea ce privește bugetul municipiului. Opoziția nu trebuie să pericliteze dezvoltarea Albei Iulia!

Mulțumesc consilierilor locali care au votat proiectul de buget, în ciuda oricăror presiuni politice!

Am convingerea că vor rămâne statornici jurământului depus la instalarea în Consiliul Local Alba Iulia, și că vom reuși să redăm continuitatea politicilor de dezvoltare a municipiului, la următorul vot.”, a scris primarul Gabriel Pleșa.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Publicitate

Ştirea zilei

Premieră pentru Alba Iulia: A ajuns singura reședință de județ din România fără chioșcuri  stradale de difuzare a presei!

Unirea Ziarul

Publicat

în

Premieră pentru Alba Iulia: A ajuns singura reședință de județ din România fără chioșcuri  stradale de difuzare a presei!

De astăzi, Alba Iulia înregistrează o nouă premieră, este singurul municipiu reședință de județ din România care nu va mai avea niciun chioșc stradal de difuzare a presei! ”Performanța” administrației locale este cu adevărat notabilă! Aceasta a stat indolentă, fără să organizeze alte licitații de închiriere sau concesiune, deși poate ar mai fi fost societăți interesate de domeniul respectiv. Cel puțin, în alte reședințe de județ sunt firme care încă mai desfășoară astfel de activități. În schimb, la fel de indolentă, dar de data asta deloc dezinteresată este administrația locală atunci când este vorba de panotajul stradal, unde de ani de zile se stă ”bine mersi” pe domeniul public,  fără să se plătească nici măcar o lețcaie la bugetul local!

De astăzi, Ziarul Unirea se vinde și la chioșcurile de bilete STP

Elit - Gustul Desăvârșit

Cititorii din Alba Iulia, care nu au abonament, își pot cumpăra de astăzi, porția zilnică de știri, articole, informații utile, adică Ziarul Unirea, și de la chioșcurile Societății de Transport Public Alba. Acestea sunt situate și funcționează astfel: *Gara CFR – deschis 6.00 – 21.00; *Romtelecom (Orașul de jos) – 8.00 – 16.00, *Unirea Sinagogă – 6.00 – 21.00, *Spital – 6.00 – 21.00 și Ampoi 2 (Liceul nr. 1) 8.00 – 16.00. Aceste puncte de vânzare se alătură celor din magazinele Dacia. Vom anunța din timp cititorii cu apariția altor puncte de vânzare.

Facem eforturi pentru a vă fi aproape, pentru că Alba Iulia mai înregistrează o premieră, una nedorită: este singura reședință de județ care a rămas fără chioșcuri de difuzare a presei, odată cu închiderea chioșcurilor!

De asemenea, aveți la dispoziție soluția abonării! Un abonament pe o lună costă 21 de lei cu toate taxele incluse, mai puțin decât un pachet de țigări și infinit mai sănătos!


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Ştirea zilei

UPDATE| INCENDIU la Zlatna: Acoperișul unei case a fost cuprins de flăcări. Intervin pompierii cu două autospeciale

BONTEA Alexandru

Publicat

în

UPDATE| INCENDIU la Zlatna: Acoperișul unei case a fost cuprins de flăcări. Intervin pompierii cu două autospeciale

Detașamentul de pompieri Alba Iulia intervine în cooperare cu SVSU Zlatna pentru localizarea și stingerea unui incendiu în localitatea Zlatna, strada Muncii.

Din informațiile primite de la apelant, ar fi vorba despre un incendiu izbucnit la acoperisul unei case.

Elit - Gustul Desăvârșit

În cadrul incidentului a au intervenit o autospecială pentru stingere cu apă și spumă, din parea Detașamentului de pompieri Alba Iulia și o autospecială pentru stingere cu apă și spumă, din partea SVSU Zlatna.

UPDATE, ora 22.25: Incendiul a fost localizat, iar la momentul actual forțele de intervenție lucrează pentru stingerea în totalitate a acestuia.

A ars acoperișul casei în totalitate, pe o suprafață de aproximativ 60mp.

Din fericire nu au fost înregistrate victime.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Ştirea zilei

VIDEO| Balul bobocilor 2023, la Universitatea ”1 Decembrie 1918” Alba Iulia. Șuteu Luz Maria Milagros și Cosmin Nicolae Berindeiu, Miss și Mister Boboc 2023

BONTEA Alexandru

Publicat

în

VIDEO| Balul bobocilor 2023, la Universitatea ”1 Decembrie 1918” Alba Iulia. Șuteu Luz Maria Milagros și Cosmin Nicolae Berindeiu, Miss și Mister Boboc 2023

Balul Bobocilor 2023 organizat de studenții de la Universitatea ”1 Decembrie 1918” din Alba Iulia s-a desfășurat joi, 30 martie, la Casa de Cultură a Sindicatelor. au demonstrat celor prezenți că sunt cei mai frumoși și inteligenți “boboci” și au primit titlurile de Miss și Mister Boboc.

Pentru titlurile de Miss și Mister s-au luptat în acest an 5 perechi de boboci, iar învingători au fost Șuteu Luz Maria Milagros și Cosmin Nicolae Berindeiu.

Elit - Gustul Desăvârșit

Tema din acest an a fost „România… Undeva-n Balcani”, iar în cele patru probe de concurs, bobocii au trebuit să îşi dovedească talentul, intuiţia, îndemanarea și creativitatea.

Fiecare dintre cele 5 perechi va reprezenta o regiune a țării, Maramureș, Transilvania, Banat, Muntenia și Moldova, și vor trece prin patru probe.

Prima probă este cea de prezentare, urmată de o probă pe tematică. A treia probă este cea de talente, unde fiecare pereche va avea ocazia să își arate talentele și să impresioneze publicul prezent la eveniment. În cadrul celei de-a patra probe, participanții vor fi supuși unei probe surpriză.

Seara a fost una plină de emoție, frumusețe, talent și muzică bună iar la final, juriul a ales cei mai frumoși boboci ai acestui an:

De asemenea, în urma concursului organizat pe internet, Șuteu Luz Maria Milagros și Ovidiu Petru Muntea au fost desemnaţi Miss şi Mister Boboc 2023 Ziarul Unirea, fiind cei mai votaţi boboci de către internauţi.

After Party-ul evenimentului va avea loc în Club Stage de la ora 22:00, unde studenții sunt așteptați să petreacă o seara de neuitat, alături de invitatul special, Puya, care va concerta în această seară.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Știrea Ta

Politică Administrație

Sport

Monden

Opinii Comentarii

Articole Similare