ATENȚIONARE HIDROLOGICĂ: Cod galben de inundații în județul Alba, vineri, până la ora 23.59. Sunt vizate bazinele hidrografice Târnava Mică și Târnava Mare

Institutul Naţional de Hidrologie şi Gospodărire a Apelor (INHGA) a transmis, vineri, o atenționare hidrologică, valabilă până la ora 23.59.

Ca urmare a precipitaţiilor înregistrate, a celor prognozate şi propagării, se pot produce scurgeri importante pe versanţi, torenţi, pâraie, viituri rapide pe râurile mici cu posibile efecte de inundaţii locale şi creşteri de debite şi niveluri cu posibile depăşiri ale COTELOR DE ATENŢIE pe râurile din bazinele hidrografice: Târnava Mică – bazin aferent aval S.H. Sărățeni, Târnava Mare – bazin aferent aval Acumularea Zetea.

ELIT

”Se impune urmărirea evoluţiei situaţiei hidrometeorologice în conformitate cu „Regulamentul privind gestionarea situaţiilor de urgenţă generate de inundaţii, fenomene meteorologice periculoase, accidente la construcţii hidrotehnice, poluări accidentale pe cursurile de apă şi poluări marine în zona costieră”, transmite INHGA.

Mihail David - 2020

Facebook 

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Mai mult...