Rămâi conectat

Actualitate

Atenție ONG-uri, partide politice, culte religioase! Marți este termenul limită pentru depunerea bilanțurilor

Bogdan Presecan

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

În atenția ONG-urilor, partidelor politice, cultelor religioase, patronate, organizații sindicale, persoane juridice fara scop patrimonial: Marți este termenul limită pentru depunerea bilanțurilor la Finanțe.

Deși termenul general pentru depunerea situatțiilor financiare aferente anului trecut este 30 mai 2013, există o categorie de contribuabili care trebuie sa îndeplinească aceste obligații declarative cu o lună mai devreme.

Vedeți în continuare cine, ce și cum trebuie depus, dar si care sunt amenzile pentru cei care nu respecta acest termen-limita pentru depunere.

Obligatia de a depune situatiile financiare corespunzatoare anului 2012 pana la data de 30 aprilie 2013 o au persoanele juridice fara scop patrimonial. Printre acestea se numara asociatiile, fundatiile sau alte organizatii de acest fel, partidele politice, patronatele, organizatiile sindicale, cultele religioase, precum si altele asemenea infiintate in baza unor legi speciale. De la aceasta regula fac exceptie doar persoanele juridice fara scop patrimonial care conduc contabilitatea in partida simpla, ele neavand obligatia sa intocmeasca situatii financiare anuale.

Conform reglementarilor legale, aprobate prin Ordinul MFP nr. 40/2013, publicat in luna ianuarie, termenul de depunere al situatiilor financiare anuale ale persoanelor juridice fara scop patrimonial, la unitatile teritoriale ale MFP este de 120 de zile de la incheierea exercitiului financiar. Dupa calculele noastre, acest termen expira in 30 aprilie 2013.

Sursa: acocatnet.ro

foto arhivă


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Hărțuirea unei ziariste de către PNL, semnalată în Raportul Departamentului de Stat al SUA privind situația drepturilor omului în România

Bogdan Ilea

Publicat

în

Hărțuirea unei ziariste de către PNL, semnalată în Raportul Departamentului de Stat al SUA privind situația drepturilor omului în România Duminică noaptea, Departamentul de Stat al Statelor Unite, a publicat un raport privind situația drepturilor omului în România. „Ministerul de Externe” al SUA” a discutat despre relația dintre partidele de guvernământ din România și hărțuirea […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea