Atenție ONG-uri, partide politice, culte religioase! Marți este termenul limită pentru depunerea bilanțurilor

În atenția ONG-urilor, partidelor politice, cultelor religioase, patronate, organizații sindicale, persoane juridice fara scop patrimonial: Marți este termenul limită pentru depunerea bilanțurilor la Finanțe.

Deși termenul general pentru depunerea situatțiilor financiare aferente anului trecut este 30 mai 2013, există o categorie de contribuabili care trebuie sa îndeplinească aceste obligații declarative cu o lună mai devreme.

ELIT

Vedeți în continuare cine, ce și cum trebuie depus, dar si care sunt amenzile pentru cei care nu respecta acest termen-limita pentru depunere.

Obligatia de a depune situatiile financiare corespunzatoare anului 2012 pana la data de 30 aprilie 2013 o au persoanele juridice fara scop patrimonial. Printre acestea se numara asociatiile, fundatiile sau alte organizatii de acest fel, partidele politice, patronatele, organizatiile sindicale, cultele religioase, precum si altele asemenea infiintate in baza unor legi speciale. De la aceasta regula fac exceptie doar persoanele juridice fara scop patrimonial care conduc contabilitatea in partida simpla, ele neavand obligatia sa intocmeasca situatii financiare anuale.

Conform reglementarilor legale, aprobate prin Ordinul MFP nr. 40/2013, publicat in luna ianuarie, termenul de depunere al situatiilor financiare anuale ale persoanelor juridice fara scop patrimonial, la unitatile teritoriale ale MFP este de 120 de zile de la incheierea exercitiului financiar. Dupa calculele noastre, acest termen expira in 30 aprilie 2013.

Sursa: acocatnet.ro

foto arhivă

Bogdan PRESECAN

Email:bogdanpresecan@yahoo.com
Tel: 0734.771.136

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Mai mult...