Rămâi conectat
PSD Alba - Alegeri Locale 2024

Actualitate

Ateliere de vacanţă pentru copii, pe tema patrimoniului cultural

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

AUR - Alegeri Locale 2024

Un nou proiect destinat punerii în valoare a patrimoniului cultural, material şi imaterial, al judeţului Alba a fost iniţiat de Consiliul Judeţean Alba pentru a familiariza generaţia tânără cu moştenirea culturală locală şi pentru a oferi tinerilor modalităţi plăcute şi instructive de petrecere a timpului liber. Intitulat „Patrimoniul de acasă”, proiectul se adresează copiilor şi tinerilor din mediul rural şi cuprinde mai multe ateliere de vacanţă: „Cercul micilor iconari”, „Din slovele bunicilor”, „Costumul popular din zestrea strămoşilor”, „Folclor muzical. Cântecele satului” şi „Comunicăm. Citim. Ne jucăm”. Pe parcursul vacanţei de vară, copiii vor putea participa la aceste activităţi, expertizate de specialişti în domeniu şi în pedagogie şcolară, însoţite de materiale de lucru specifice fiecărui atelier, puse la dispoziţie de iniţiatorul proiectului.
Fiind un proiect pilot, Consiliul judeţean Alba va derula aceste ateliere în câteva parohii cu iniţiative culturale care implicau copiii şi tinerii în activităţi privind cunoaşterea şi preţuirea patrimoniului cultural local, precum: Limba, Cut, Bucerdea Vinoasă şi Hăpria.
În funcţie de rezultatele consemnate la finalul acestor activităţi, proiectul va fi multiplicat şi în alte localităţi a căror parohii şi-au organizat centre catehetice sau desfăşoară acţiuni de promovare a patrimoniului cultural local prin expoziţia etnografică.
Alături de Muzeul Naţional al Unirii, partener consacrat în atelierele de pictură pentru copii, proiectul beneficiază şi de participarea ONG-urilor existente în două parohii unde vor avea loc astfel de ateliere, respectiv Asociaţia Română pentru Cultură Cut şi Asociaţia Tradition Group din Bucerdea Vinoasă. (N.L.)


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Care este ora ideală pentru a bea cafeaua?

Unirea Ziarul

Publicat

în

Care este ora ideală pentru a bea cafeaua? Deși suntem o generație de oameni pe „repede înainte”, iar primul lucru pe care îl fac mulți la prima oră a dimineții este să bea cafea, specialiștii spun că este greșit. O analiză recentă, realizată de Rex Isap, expert în somn și CEO la Happy Beds, dezvăluie […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea