Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Politică Administrație

Atanasiu despre întăbulărea gratuită: PSD încearcă să manipuleze populația. Voi demonstra în septembrie că au minițit

Bogdan Presecan

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Senatorul de Alba Teodor Atanasiu a făcut ieri, în cadrul unei confeințe de presă, mai multe precizări privind respingerea definitivă în Camera Deputaților a Legii întăbulării gratuite, inițiate de el și deputatul Ioan Dîrzu, și  despre promisiunile Guvernului PSD privind alternativa Ordonanței 8.

Liberalul a cerut public demiterea ministrului delegat pentru Dialog Social  – Doina Pană pentru declarațiile potrivit cărora respingerea acestui proiect s-a făcut din cauza unei ordonanțe date de Guvern, care stipula aceleași prevederi. Acesta a mai atras atenția asupra faptului că actualul Guvern încearcă să manipuleze populația.

Cât despre motivele respingerii legii care îi poartă semnătura, Atanasiu susține că singurele probleme au fost faptul că nu și-o putea însuși premierul Victor Ponta și pentru că ungurii de la UDMR, deși inițial au votat-o la Senat, după ce au intrat la guvernare alături de PSD, au respins o lege atât de bună pentru români.

“În luna septembrie o să fac o conferință de presă pentru a demonstra opiniei publice că domnul Ioan Dîrzu și Guvernul PSD au mințit și că nu va fi nicio întăbulare gratuită pe Ordonanța 8, pentru că nu poate fi.

Ordonanța nu prevede nicio obligativitate pentru intabularea gratuită a terenurilor, ci reglementează modul în care Oficiul Național de Cadastru funcționează și modul în care acesta se finanțează și că trebuie să facă diverse lucruri, printre care și înscrierea întăbulărilor. (…)

Dacă Dîrzu n-a făcut altceva decât să reproducă identic ce a primit de la partid, să transmită mai departe, pentru doamna Pană, care este ministru al Guvernului este foarte grav și ar trebui demisă din cabinetul Ponta. Că de demisie de onoare nu poate fi vorba, pentru că trebuie să ai onoare ca să-ți dai demisia, fiindcă ei sunt conștienți că nu au dreptate și încearcă să manipuleze populația (…)

Legea pe care o propusesem rezolva mare parte din problemă, cu amendamentele pe care le-am făcut la Comisia Juridică și Comisa pentru Agricultură din Camera Deputaților, unde împreună cu ministrul Teodorovici am identificat fondurile europene cu care să se facă plata pentru acest lucru, deci asta a fost o problemă rezolvată.

Singura problemă nerezolvată pe această lege a fost că nu și-o putea însuși Victor Ponta în momentul în care socrul lui s-a opus puternic la Senat în momentul în care trebuia votată legea și PSD-ul a votat în întregime împotrivă la Senat, dar legea trecuse atunci pentru că ungurii nu erau atunci la guvernare și au votat-o.  Între timpâ, UDMR-ul a ajuns la guvernare, și nu a mai votat legea în Camera Deputaților. Au mai lipsit două voturi pentru ca aceasta să treacă”, a explicat senatorul de Alba.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

Comunicat de presă | USR Almașu Mare: Gheorghe Hendrea – Împreună pentru un viitor mai bun!

Bogdan Ilea

Publicat

în

Comunicat de presă | USR Almașu Mare: Gheorghe Hendrea – Împreună pentru un viitor mai bun! În cadrul Adunării Generale, membrii filialei USR Almașu Mare l-au votat pe Gheorghe Hendrea, candidat în cursa pentru primărie. Prin votul lor, au îmbrățișat viziunea unui lider capabil să clădească un viitor solid, pentru întreaga comunitate. Citește și: Comunicat […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea