Rămâi conectat

Politică Administrație

Atanasiu: Cioloş va avea bărbăţia să dea ordonanță sau să-şi asume răspunderea pentru alegeri în două tururi de scrutin

Ziarul Unirea

Publicat

în

Teodor Atanasiu, prim-vicepreședinte al PNL, a spus, duminică, la Deva, că este convins că premierul României va opta pentru modificarea legii electorale, în sensul alegerii primarilor din două tururi de scrutin, apreciind că „va avea bărbăţia” să lase la o parte interesele partidelor şi să le pună în faţă pe cele ale cetăţenilor.

Atanasiu a spus că premierul trebuie să ţină cont doar de faptul că guvernează ”în interesul poporului român” atunci când va lua o decizie în ceea ce priveşte modalitatea de alegere a primarilor la scrutinul din luna iunie.

”Premierul trebuie să-şi aducă aminte că guvernează pentru poporul român şi în slujba poporului român şi trebuie să se gândească ce este mai bine pentru cetăţeanul României. Ce-i face mai bine democraţiei româneşti? Ca majoritatea să aleagă primarii şi minoritatea să se supună majorităţii sau o minoritate mai mare să facă o minoritate mai mică şi să avem primari aleşi cu 15-20-25%? După ce domnul Cioloş se va gândi ce-i face mai bine cetăţeanului român, eu sunt convins că va avea bărbăţia, în săptămâna asta care urmează, să dea la o parte interesele partidelor, să pună în faţă interesul cetăţeanului român şi să dea o ordonanţă de urgenţă sau să vină în faţa Parlamentului să-şi asume răspunderea pentru alegeri în două tururi de scrutin”, a mai spus Teodor Atanasiu.

În opinia sa, PSD se va prezenta în alegerile locale, chiar dacă desemnarea primarului se va face în două tururi de scrutin.

”Ne ameninţă domnul Dragnea că nu se prezintă la alegeri. Nu suntem atât de naivi să credem că românii vor scăpa aşa de uşor de psd-işti, prin neprezentare. Nu, o să-i batem în alegeri şi o să plece acasă învinşi, nu neînvinşi şi nepătaţi!”, a adăugat Atanasiu.

Prim-vicepreşedintele PNL a participat duminică, la Deva, alături de copreşedintele PNL Vasile Blaga şi alţi lideri importanţi ai partidului la prezentarea candidaţilor liberali în alegerile locale.

Sursa Agerpres


Secțiune Știri sub articolul principal

 Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI


Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

Comunicat de presă | Mircea Hava, europarlamentar PNL: ”O piață liberă nu înseamnă o piață lipsită de orice reglementare”

Suciu Andra-Ioana

Publicat

în

Comunicat de presă | Mircea Hava, europarlamentar PNL: ”O piață liberă nu înseamnă o piață lipsită de orice reglementare” O piață liberă nu înseamnă o piață lipsită de orice reglementare, o piață în care autoritățile privesc pasive la posibile abuzuri și manipulări de preț, lipsite de instrumente de intervenție. Era de dorit ca plafonarea la […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Sport

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare