Rămâi conectat

Sport

Atalanta – Valencia, meciul de Champions League ce a propagat răspândirea virusului COVID-19 în Italia și Spania!

Dan HENEGAR

Publicat

în

Italia și Spania reprezintă țările europene cele mai grav afectate de pandemia de coronavirus, adunând peste 110.000 de persoane infectate și aproximativ 9800 de decese. La această cruntă situație a contribuit meciul Atalanta – Valencia, disputat în Champions League, la Milano, în fața a peste 45.000 de spectatori.

Italia și Spania trăiesc o dramă din cauza pandemiei de coronavirus, iar la răspândirea fulgerătoare a COVID-19 a contribuit și fotbalul, într-un moment în care situația nu era scăpată de sub control! Este vorba despre un meci disputat în Champions League, la Milano, în 19 februarie, între Atalanta și Valencia, o întâlnire care a fost tratată mult prea detașat de oficialități, ce nu au anticipat efectele devastatoare, repectiva întâlnire fiind considerată acum punctul zero al pandemiei COVID-19 în Italia

Partida a reprezentat o ocazie pentru propagarea puternică a coronavirusului în Italia, recunoaşte primarul oraşului Bergamo, Giorgio Gori. Înainte ca acest oraş din Lombardia să devină cel mai afectat de pandemia de COVID-19 în Italia, Atalanta a primit vizita spaniolilor de la Valencia, pe 19 februarie, pe stadionul San Siro din Milano, în cadrul optimilor de finală ale celei mai importante competiţii continentale intercluburi.

Valencia este unul dintre cluburile spaniole cu cele mai multe cazuri de COVID-19: aproximativ 35% dintre cei de la club sunt infectaţi. 3 jucători de la prima echipă, 7 membri ai staff-ului tehnic şi 5 angajaţi ai clubului au fost testaţi pozitiv.

Medicul italian. Fransco Le Foche consideră că acela a fost un moment important în vederea răspândirii virusului în zonă: “În Bergamo, virusul s-a răspândit în toate direcțiile. E ceva incredibil. Știm că este o zonă de tranzit, o localitate activă, dar a contat mult și meciul Atalanta – Valencia. Conform rapoartelor, meciul de pe 19 februarie este unul dintre momentele în care virusul s-a răspândit foarte mult. Totul se trage de la bucuria colectivă venită în urma acelui succes istoric”, a spus Francesco Le Foche, pentru presa din peninsulă.

Sursa: Digi Sport, Gazeta Sporturilor


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Sport

Sport

FOTO: LPS Alba Iulia, calificată la turneul semifinal de baschet feminin Under 14

Dan HENEGAR

Publicat

în

LPS Alba Iulia s-a calificat la turneul semifinal de baschet feminin Under 14, iar antrenorul Valentin Urian este în cursă și la Under 13 pentru accederea între primele formații din țară. LPS Alba Iulia s-a calificat la turneul semifinal Under 14 la baschet feminin, un rezultat notabil pentru micuțele baschetbaliste pregătite de antrenorul Valentin Urian, […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea