Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Ştirea zilei

Atac armat într-o universitate din Germania: Atacatorul s-a SINUCIS după ce a rănit mai multe persoane

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Atac armat într-o universitate din Germania: Atacatorul s-a SINUCIS după ce a rănit mai multe persoane

Mai multe persoane au fost rănite, unele fiind în stare gravă, în urma unui atac armat produs luni la o universitate din landul german Baden-Württemberg, anunţă autorităţile, precizând că agresorul s-a sinucis.

Atacul armat a avut loc în campusul facultății, în amfiteatrul unei sali de curs a Universităţii Heidelberg. Conform agenţiei DPA, anchetatorii au stabilit că nu este vorba de un act terorist.

„Un individ care a acţionat singur, înarmat cu o puşcă, a rănit mai multe persoane. Atacatorul s-a sinucis”, a comunicat Poliţia din oraşul Mannheim, conform publicaţiei Bild.

La locul atacului au intervenit numeroase echipaje de poliţie şi ambulanţe.

Potrivit postului public Südwestrundfunk (SWR), universitatea le-a cerut într-un e-mail studenţilor să nu se ducă, pentru moment, în campusul din cartierul Neuenheimer Feld. Cu toate acestea, nu ar mai exista ”nicio ameninţare iminentă”, potrivit SWR.

În acest centru universitar situat pe malul de nord a fluviului Neckar, se află facultăţi de Ştiinţe Naturale, departamente ale Centrului Spitalicesc Universitar şi o grădină botanică.

Legislaţia germană cu privire la deţinerea armelor de foc a fost consolidată în urma a două atacuri – comise în şcoli, în oraşul Erfurt (est), în aprilie 2002, şi în oraşul Winnenden (sud-vest), în martie 2009.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Performanța remarcabilă a lui Chedveș Vlad, de la Școala Gimnazială “Mihai Eminescu” din Alba Iulia: Premiul II la faza națională a Concursului Internațional de Matematică “LUMINAMATH”

Ziarul Unirea

Publicat

în

Performanța remarcabilă a lui Chedveș Vlad, de la Școala Gimnazială “Mihai Eminescu” din Alba Iulia: Premiul II la faza națională a Concursului Internațional de Matematică “LUMINAMATH” Chedveș Vlad este elev în clasa a II-a la Școala Gimnazială “Mihai Eminescu” din Alba Iulia. La faza națională a Concursului Internațional de Matematică “LUMINAMATH”, ediția a XXVII-a, băiatul […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea