Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Sport

Astăzi, ora 18.00, primul meci din 2020 în Sala “Timotei Cipariu” | Volei Alba Blaj – CS Mioveni, în Cupa României

Dan HENEGAR

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Astăzi, de la ora 18.00, în Sala “Timotei Cipariu” este primul meci de volei feminin din 2022, partida retur din cadrul sferturilor de finală ale Cupei României, dintre Volei Alba Blaj și CS Mioveni.

În partida tur, în decembrie, echipa din “Mica Romă” s-a impus cu 3-0 în fieful nou-promovatei din Argeș și este marea favorită la calificarea în “careul de ași”. Formația condusă de Stevan Ljubičić apare în fața fanilor după ce în runda inaugurală a returului s-a impus după un meci dramatic, la Lugoj, scor 3-2, meci în care a fost condusă cu 1-0 și 2-1, dar a rezistat și a rămas în fotoliul de lider, cu un singur punct în fața campioanei la zi CSM Târgoviște. Blăjencele au în față formația împotriva căreia au pierdut primul set în Divizia A1 (în octombrie, în propria sală), preluată în intersezon de reputatul Dan Gîrleanu. CS Mioveni este pe poziția a 8-a, cu 13 puncte, după 12 runde ale Diviziei A1, și are 5 eșecuri consecutive (4 în campionat și cel din manșa tur a sferturilor de finală ale Cupei României). Ultimul meci a fost unul dramatic, 2-3 în deplasare cu Știința Bacău, cu gazdele ce au salvat 5 mingi de meci ale adversarelor.

Component de bază al echipei României care a cucerit singura medalie olimpică din istoria voleiului nostru – bronz la Moscova 1980 – Dan Gîrleanu (67 de ani) a revenit cu acest prilej pe banca tehnică a unei echipe de Divizia A1 după o pauză de 8 ani! Ultima dată a condus-o pe Universitatea Cluj, în perioada 2011-2013. Iar înainte de aceasta, în perioada 2010-2011, o altă prim-divizionară, SCM Craiova (feminin), în fapt singurele sale experiențe cu echipe din Divizia A1.

*Vizează al doilea trofeu consecutiv

În mijlocul unui program încărcat, cu 6 jocuri în 19 zile, în trei competiții diferite, Volei Alba Blaj își propune să adauge în vitrină a patra Cupă a României, a doua consecutivă, după trofeele adjudecate în 2017 (3-0 cu Știința Bacău în finală), 2019 (3-1 în ultimul act cu CSM Târgoviște), ediții când a reușit eventul intern (cupă și campionat) și 2021 (3-0 cu Dinamo, la Cluj-Napoca). În 2018 echipa din „Mica Romă” a pierdut finala cu CSM București (1-3), pentru ca în 2015 și 2016 să se oprească în semifinale. Se mai duelează pentru careul de ași Rapid și CS Medgidia (în tur, 1-3), CSM Târgoviște și CSM Lugoj (în tur, 3-1) și CSO Voluntari și Dinamo (în tur, 1-3), partidele din semifinale și finala fiind prevăzute în 19 și 20 martie.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Sport

Sport

Industria Galda de Jos – CSM Unirea Alba Iulia, un nou derby „de Alba” | CSU Alba Iulia – deplasare la Ungheni, Metalurgistul Cugir, joc acasă

Dan HENEGAR

Publicat

în

Industria Galda de Jos – CSM Unirea Alba Iulia, un nou derby „de Alba” | CSU Alba Iulia – deplasare la Ungheni, Metalurgistul Cugir, joc acasă O nouă etapă în eșalonul terț, un nou derby „de Alba”, la Galda de Jos, între Industria și CSM Unirea Alba Iulia. Metalurgistul Cugir joacă în fața fanilor cu […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea