Rămâi conectat

Sport

Astăzi, ora 18.00, la Sibiu, returul optimilor Cupei CEV *Bătălie pentru calificare: Volei Alba-Blaj – Tauron MKS Dabrowa Gornicza

Dan HENEGAR

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Volei Alba Blaj Final Bucurie CEV32Astăzi, ora 18.00, în Sala “Transilvania” din Sibiu, se dispută returul optimilor de finală din Cupa CEV, între Volei Alba-Blaj şi Tauron MKS Dabrowa Gornicza, meciul urmând să fie transmis în direct la Digi Sport 3. Echipa din “Mica Romă” are o misiune foarte dificilă, în condiţiile în care aspiră la calificarea în etapa superioară. După eşecul din Polonia, scor 1-3 (22-25, 16-25, 25-19, 22-25), o întâlnire în ansamblu echilibrată, elevele lui Darko Zakoc sunt obligate să se impună cu cu 3-0 sau 3-1 şi apoi să câştige setul de aur. “Trebuie să jucăm la nivelul maxim al posibilităţilor pentru a reuşi să eliminăm formaţia poloneză. Ne aşteaptă o confruntare pe muchie de cuţit, dar trebuie să credem că putem să ne calificăm şi să luptăm pentru aceasta”, a declarat Sergiu Ştefănescu, preşedintele Volei Alba-Blaj.

*Blajul se mută iar la Sibiu!

Din postura de lider al campionatului intern, gruparea blăjeană speră să reuşească o altă performanţă europeană, având alături un public numeros, Blajul mutându-se pentru câteva ore, iarăşi, la Sibiu. În urmă cu trei săptămâni, la întâlnirea cu Volley Koniz, vicecampioana Elveţiei, echipa din Alba a fost susţinută, tot la Sibiu, de peste 1300 de spectatori. “Pregătim extrem de atent meciul cu polonezele, conştienţi că o să fie o întâlnire dificilă, dar nu imposibilă. Suntem echipe de valori apropiate, s-a văzut acest lucru şi în prima manşă, când seturile au fost decise de două-trei mingi. De data aceasta însă jucăm acasă, cu publicul nostru, şi asta va conta foarte mult. Realist vorbind, trebuie să ne gândim că vom juca setul de aur„, a declarat Darko Zakoc, care nu se poate baza pe serviciile internaţionalei Ioana Nemţanu, încă nerefăcută după o accidentare.

Practic, Volei Alba-Blaj poate elimina formația poloneză, care în turul precedent a trecut de Dinamo Bucureşti (dublă victorie, 3-1 în deplasare şi 3-2), o altă reprezentantă a României, dar nu are voie să piardă mai mult de un set în returul de la Sibiu, iar acela să nu fie setul de aur! Tauron MKS Dabrowa Gornicza este un adversar care se anunţă foarte anevoios, ce evoluează într-unul dintre cele mai competitive campionate de pe “Bătrânul Continent”. Şi pentru al doilea meci “european” de la Sibiu, Primăria Blaj  asigură transportul gratuit al tuturor blăjenilor care doresc să încurajeze echipa în manşa retur, plecarea fiind estimată astăzi, în jurul orei 15.15. Organizatorii preconizează ca la returul cu Tauron MKS Dabrowa Gornicza asistenţa să depăşească 1500 de persoane.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Sport

Sport

Inter Unirea, Viitorul Sântimbru și Performanța Ighiu s-au calificat în semifinalele Cupei României

Dan HENEGAR

Publicat

în

Inter Unirea, Viitorul Sântimbru și Performanța Ighiu sunt primele 3 echipe calificate în semifinalele Cupei României, faza județeană. Ultima echipă va fi decisă luni, în urme dispute dintre Hidro Mecanica Șugag și CIL Blaj. În sferturile de finală partidele au fost echilibrate, câștigate la o diferență de un gol, surpriza fiind înregistrată la Unirea, unde […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea