Rămâi conectat

Sport

Astăzi, ora 17.00, Sticla Arieșul Turda – CSO Cugir | Amfitrionii, imbatabili în 2021, împotriva pretendentei la promovare

Dan HENEGAR

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Partida de astăzi, de la Turda reprezintă capul de afiș al etapei a 15-a a Seriei a 9-a, meciul de pe “Municipal”, de la ora 17.00, dintre Sticla Arieșul și CSO Cugir, putând aduce accederea din punct de vedere matematic a trupei de sub Drăgana la barajul pentru promovarea în eșalonul superior.

Sticla Arieșul (locul 5, 21 de puncte), este singura combatantă din serie ce nu a cunoscut gustul eșecului în 2021. Amfitrionii sunt la două “lungimi” de podium, au 10 puncte strânse în acest an, cu trei victorii la rând, ultima 1-0 la Hunedoara, și nu au pierdut sub comanda antrenorului Artur Podar (de 5 întâlniri), adunând 14 puncte în 6 jocuri, ultimul eșec fiind în 30 octombrie, 1-2 pe „Cetate” cu Unirea Alba Iulia. În iarnă au existat zvonuri despre un abandon competițional, jucătorii nu s-au prezentat o săptămână la antrenamente, dar lucrurile au intrat în normal, acum sunt cu salariile la zi, iar turdenii au devenit revelația acestei primăveri. Este rost de orgolii, în tur s-au impus gazdele cu 2-1, “roș-albaștrii” având însă de tras pentru a lua toate punctele.

*Itu, părtaș la un 6-0 la Turda!

Gruparea de sub Drăgana a câștigat 5 din cele șase jocuri directe în ultimii ani. O singură remiză s-a înregistrat în 2014, la Turda, în rest doar succese cugirene. Inclusiv un set de tenis, 6-0 (4-0), în septembrie 2014, sub comanda lui Marius Opric, la primul sezon după revenirea în Liga a 3-a, între autorii golurilor fiind Șuteu – o dublă, Itu – actualul antrenor al viceliderului, alături de Cîrstean, D. Lupșan sau Iovănescu!

La penultima deplasare stagională, la vizitatori va reveni I. Grozav – după suspendare, absentând Dohotariu – cumul de avertismente, Șaucă și R. Voicu – indisponibili. CSO Cugir, poziționată pe locul secund (32 de puncte) a câștigat ultimele trei dispute, iar în cazul unui succes ar urca, fie și numai pentru o zi, în fotoliul liderului, ocupat de Unirea Dej (34 de puncte).

Este un meci important și dificil împotriva echipei momentului, grupare ce traversează o perioadă fertilă. Nu ne permitem să ne relaxăm, trebuie să rămânem concentrați în aceste ultime jocuri și vrem să luăm puncte la Turda”, a precizat antrenorul Lucian Itu.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Sport

Sport

CSO Voluntari – Volei Alba Blaj 3-1, în primul meci al finalei Diviziei A1 la volei feminin

Dan HENEGAR

Publicat

în

CSO Voluntari a învins, scor 3-1 (28-26, 25-19, 20-25, 25-20), pe campioana Volei Alba Blaj în primul meci al finalei Diviziei A1 la volei feminin. Al doilea meci are loc mâine, 20 aprilie, tot la Voluntari, la ora 20.00, în direct la TVR Sport, iar următoarele două sunt prevăzute la Blaj, la finele săptămânii viitoare. […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea